Ekrem İmamoğlu: İstanbul’da yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olan 90 bin bina olduğunu düşünüyoruz

İBB. Başkanı Ekrem İmamoğlu: İstanbul'da yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olan 90 bin bina olduğunu düşünüyoruz" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) Fox TV’deki Çalar Saat programına bağlanarak İstanbul’un deprem hazırlığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul’un yapı envanterine ilişkin İmamoğlu, İBB’nin kendilerinden önceki döneminin bitirdiği envanterde 40 bin ila 50 bin riskli yapıdan bahsedildiğini belirtti, “Bizim yaptığımız çalışmada şu an itibariyle ağır ya da çok hasarlı, yani yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olan 90 bin bina olduğunu düşünüyoruz. İş yeri olan da var konut olan da var. Çok hızlı hareket etmemiz gerektiğinin farkındayız. İBB ya da hükümet 1999’dan sonra birçok şey yapmış İstanbul’da ama hepsini topladığımızda bu hızla gidersek 80 sene daha çalışmamız gerekiyor ki yapı stoğunu güçlü hale getirelim. Böyle olmaz dedik.” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, “Bu meseli İstanbul’un can meselesi. Merkezi bir mekanizmayla yönetilmeli. Bu teklifi getirirken hükümete, bakanlığa ‘Tabii ki bu işin başında siz olacaksınız’ dedim. Ama tek başınıza yapamazsınız. Bunun için bir kurul oluşmalı. Bakanlığın, valiliğin, büyükşehirin, ilçe belediyesinin, inşaat sektörünün, yapı sektörünün, finans sektörünün, sigorta sektörünün, mahalle temsilcilerinin içinde olduğu bir mekanizmadan bahsediyorum. Taslağımız var ve sunduk. Bu acil bir meseledir, akşamı sabahı bile yok. Ben öyle binalar biliyorum ki bina çürük. Çok yakınlarım var, taşınmış oradan, binayı boşaltması üç yıl sürdü. Bina çürükse orayı boşaltmak zorunda” dedi.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul’da yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olan 90 bin bina olduğunu düşünüyoruz

Yorumlar kapalı.