Elon Musk, Twitter’ın tamamına talip

Tesla'nın kurucusu Elon Musk yılbaşından bu yana yaptığı yatırımlar ile en büyük hissedarı konumuna geldiği Twitter'ın hisselerinin tamamını satın almayı ve şirketi borsadan çıkarmayı teklif etti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter’ın en sadık kullanıcılarından.

Her paylaşımıyla olay olan Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter’ın yüzde 9.2’sini satın aldığını duyurmuştu. Musk’ın bu açıklamasının ardından Twitter’ın hisseleri yüzde 25 yükselmişti.

Yüzde 9.2 ile yetinmeyen Elon Musk şirketin tamamını satın almayı teklif etti. Musk, hisse başına 54.2 dolar ödeyerek Twitter’ı satın alabileceğini söyledi.

Twitter’ın hisse fiyatı son olarak 45 dolar seviyelerindeydi. Toplam piyasa değeri 36.7 milyar dolar olan şirketi Musk, 42 milyar dolar değerlemeyle satın almak istiyor.

Musk, “Twitter’a yatırım yaptım çünkü şirketin dünya genelinde ifade özgürlüğünü sağlayacak bir platform olma potansiyeline inanıyorum. İfade özgürlüğünün işleyen bir demokrasi için toplumsal bir gereklilik olduğuna inanıyorum. Yine de yatırım yaptığımdan beri şirketin (Twitter) halihazırdaki durumuyla bu toplumsal gereklilik görevini yerine getiremeyeceğini farkettim. Twitter’ın özel bir şirket olması gerekiyor” dedi.

Elon Musk, Twitter’ın tamamına talip

Yorumlar kapalı.