Emniyet ve Jandarma’dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Türkiye’de okul önlerindeki uyuşturucu tehlikesine dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu uyuşturucu ticaretine göz yummakla suçlaması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Yoksulluk Dayanışma Ofisi sorumlusu Hacer Foggo‘yla birlikte kamera karşısına geçerek Türkiye’de uyuşturucu tehlikesiyle ilgili sosyal medya hesabından bir video paylaştı.

“TÜRKİYE’DE METAMFETAMİN SALGINI VAR”

Paylaşımına yazdığı notta Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor. Bakmayın ‘okul önünde uyuşturucu satanın bacaklarını kırarız’ palavrasına. Bugün size Sarayın kara para ile bu zehiri nasıl sokaklarımıza davet ettiğini anlatacağım. Kirli paranın sonucudur bu” ifadelerine yer verdi.

“‘PARALARI GETİRİN GÖZ YUMACAĞIZ’ DEDİLER VE YUMDULAR”

Öte yandan videoda yaptığı açıklamalarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘ya ilişkin de suçlamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Gelelim okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın diyen nam-ı diyar Fotoroman Süleyman’a. O da fotoromancı ya, Saray da çok iyi biliyor ki bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye, ‘paralarınızı getirin, her şeye göz yumacağız’ dediler ve göz yumdular. Bunlar, onunla bununla poz veren, gençlerin diliyle söyleyeyim, ‘Breaking Bad Süleyman’ ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur, yazıklar olsun onlara. Belediye başkanlarımızla da konuştuk. Sokaklarda çocuklarımız için mücadele vereceğiz. Çetelere, rezil adamlara ne ülkemizi ne sokaklarımızı asla teslim etmeyeceğiz” dedi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN SUÇ DUYURUSU

Kılıçdaroğlu hakkında, Emniyet Genel Müdürlüğü‘nden (EGM) bir açıklama geldi. EGM‘den yapılan paylaşımda, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 177 yıllık Emniyet Teşkilatımızı ‘Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak’la suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Emniyet ve Jandarma'dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

JANDARMA’DAN DA SUÇ DUYURUSU GELDİ

Jandarma Genel Komutanlığı‘nın açıklamasında ise “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 183 yıllık Jandarma Teşkilatımızı “Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak”la suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.” denildi.

Emniyet ve Jandarma'dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

BAKAN SOYLU’DAN YANIT GELDİ

Kılıçdaroğlu’nun suçlamaları sonra gece saatlerinde Bakan Soylu da bir videolu paylaşım yaptı. Soylu, paylaşımına düştüğü notta, “Kılıçdaroğlu’nun Amerika’da hamburgercide aldığı siparişler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Yakanı bırakmayacağız! Yalanlarını yanına bırakmayacağız! İftiralarını yanına bırakmayacağız!” dedi.

“YANINA BIRAKMAYACAĞIZ”

Videodaki açıklamalarında Bakan Soylu, “Kılıçdaroğlu’nun ABD’de hamburgercide aldığı siparişler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Aslı Baykal’ın istifasını hazmedemediği açık. Eşkıya takımının Yalova mahkemesi baskınının, ortaya dökülen MLKP, PKK, FETÖ ve DHKP-C ittifakının kayıp 8 saatini, belediyelerinin yolsuzluklarını örtmek için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin polisine, jandarmasına, askerine ‘uyuşturucu parasıyla cari açığı kapatıyorlar’ iftirasını atması elbette ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir vatandaşına yakışmıyor. Bırakın genel başkan olmasını. Hakkında suç duyurusunda bulunuyor ve tazminat davası açıyoruz. Hem şahsımız hem de kurumlarımız olarak. Bu yıllardır uluslararası istihbarat örgütlerinin hemen hemen her dönem attığı iftiraları tekrardan Türkiye’ye atarak gündemi değiştireceğini sanıyor ama yakanı bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Emniyet ve Jandarma’dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Yorumlar kapalı.