Enes Kara’nın babası: Evladımı ölüme sürükleyen cemaat değil, etrafındaki ateist arkadaşları oldu

Cemaat yurdundaki sistematik baskı nedeniyle intihara sürüklenen Enes Kara'nın babası Mehmet Kara, oğlunun ölümüne ilişkin 'ateistleri' suçladı. Baba Kara, "Evladım Enes’i manevi boşluğa sürükleyen cemaat değil, ateist arkadaşları oldu" iddiasında bulundu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite öğrencisi Enes Kara’nın kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılar nedeniyle yaşamına son vermesi hakkında konuşan baba Mehmet Kara, cemaatin suçsuz olduğunu savunarak oğlunun ‘ateist arkadaşlarını’ suçladı.

Cemaat yurdundaki sistematik baskı nedeniyle intihara sürüklenen Enes Kara’nın babası Mehmet Kara, oğlunun ölümüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni Akit’e konuşan baba Kara, “”Ben 28 yıldır Risale-i Nur okuyorum. Çevremde hiç böyle bir olay görmedim. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin kitaplarında intihara teşvik edici, insanı hayattan soğutan, yaşama şevkini kıran tek bir cümleyle karşılaşamazsınız. Biz bu tefsir kitaplarından ‘her şeyi güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayattan lezzet alır’ sözü ile hayatı güzel yaşamayı öğrendik” ifadelerini kullandı.

Mehmet Kara, “Çocuğumun iman zayıflığını fark ediyordum ama ateist olduğunu çektiği video ile öğrendim. Evladım Enes’i manevi boşluğa sürükleyen cemaat değil, ateist arkadaşları oldu” iddiasında bulundu.

Enes’e İslam’ı öğretmek istediklerini belirten Kara, “Ben çocuğumun 20 yaşına kadar her türlü ihtiyacını karşılayarak ona hizmet ettim. Hiçbir zaman baskıcı olmadık ama tavsiyelerimiz oldu. Ona namaz kılmasını tavsiye etmek bir baskı değildir. Bir Müslüman çocuğunun her iki alemde de mutlu olmasını ister. Hem dünyada iyi bir mesleği olsun, rahat yaşasın, hem ahiretini kazansın istemiştik” diye konuştu.

“CEMAATTEN HİÇBİR ŞİKAYETİM YOK”

“Benim cemaatten hiçbir şikayetim yok” diyen Kara, şunları kaydetti: “Keşke çocuğum cemaatçi olsaydı. İslamiyeti kalben kabul etseydi, zaten bizim dinimiz intiharı yasaklamıştır. Çocuğum maalesef bunu kalben kabul etmemiş. Ateist arkadaşlarından etkilenmiş. Telefon bağımlılığı da vardı. Bu, şu anda maalesef bütün gençlerin sorunu” ifadelerini kullandı.

Mehmet Kara, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Biz şu anda evladımızın acısını yaşıyoruz Bazı medya kuruluşlarının yazıp çizdikleri de acımızı ikiye katlıyor. Her anne-baba evladının vefatına üzülür ama bu üzüntünün yanında aile değerlerimize ve inançlarımıza saldırının olması bizi daha da perişan etti.”

Enes Kara’nın babası: Evladımı ölüme sürükleyen cemaat değil, etrafındaki ateist arkadaşları oldu

Yorumlar kapalı.