Erdoğan, İmamoğlu’nu hedef aldı: İstanbul tekrar fetret devrine girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul birkaç senedir yerel hizmetler noktasında tekrar bir fetret devrine girdi. Önümüzdeki 9 ay çalışarak İstanbul'u fetret devrinden çıkartacağız" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasım 2020’de çıkan yangının ardından restorasyonu tamamlanan Vaniköy Camisi’nin resmi açılış töreninde konuştu.

Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan Erdoğan, “İstanbul’un birkaç senedir yerel hizmetler noktasında tekrar bir fetret devrine girdiğine üzülerek şahit oluyoruz. Önümüzdeki 9 ay süresince hep birlikte çalışarak inşallah İstanbul’u içinde sürüklendiği bu fetret devrinden hep beraber çıkartacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her köşesinden, her bir taşından adeta tarih fışkıran İstanbul’a olan sevdası, muhabbeti ve sadakatinin bir başka olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Bize, Sultan Fatih’in, Ulubatlı Hasan’ın ve Akıncılar’ın emaneti bu şehri tüm ilçeleriyle birlikte gönülden seviyoruz. Biz Resulü Kibriya Aleyhissalatu Vesselam Efendimiz’in övgüsüne mazhar olmuş bu güzel şehrin meftunuyuz, aşığıyız, hizmetkarıyız. İstanbul sevgimizi birileri gibi sadece lafta bırakmıyoruz. İstanbul’un her metrekaresini eser, yatırım ve projelerimizle nakış nakış işleyerek samimiyetimizi gösteriyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan tüm İstanbullulara hizmet ederek muhabbetimizin gereğini yerine getiriyoruz. İstanbul’a minnet borcumuzu, bu kadim şehrin tarihi ve kültürel dokusuna daha fazla sahip çıkarak ifa etmeye çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

‘TAKSİM CAMİSİ’Nİ İNŞA EDEREK İSTANBUL’UN KALBİNE BİR GÜL YERLEŞTİRDİK’

Bugüne kadar kaderine terk edilmiş ecdat yadigarı nice eseri ihya ettiklerini kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fatih Sultan Mehmet Han’ın vasiyetine uygun şekilde Ayasofya Camii’ni 86 yıllık ayrılığın ardından tekrar Ezan-ı Muhammedilerle buluşturduk. Büyük Çamlıca Camisi’yle İstanbul’a görkemli ve şehrin sembolü haline dönüşen muhteşem bir eser kazandırdık. Bir dönem vesayet girişimlerine bahane olarak gösterilen Taksim Camisi’ni inşa ederek İstanbul’un kalbine bir gül yerleştirdik.

Rami Kütüphanesi’nden Eminönü Yeni Camii’ne kadar pek çok eseri, tarihi hüviyetini koruyarak restore ettik, milletimizin istifadesine sunduk. Levent’te, Levent Kaptanı Derya Barbaros Hayreddin Paşa Camii’ni inşa ederek, o bölgeye yine muhteşem bir eseri kazandırdık. 2002’den bu yana sadece Vakıflar Genel Müdürlüğümüz vasıtasıyla yaklaşık 5 bin 500 eserimizi restore ederek ihyasını gerçekleştirdik.”

‘İSTANBUL’U HAK ETTİĞİ YATIRIMLARLA BULUŞTURDUK’

Erdoğan, bunlarla birlikte havalimanlarından raylı sistemlere, şehir hastanelerinden okullara, yollara, köprülere, kültür merkezlerine kadar her alanda İstanbul’u hak ettiği yatırımlarla buluşturduklarını aktardı.

‘İSTANBUL TEKRAR FETRET DEVRİNE GİRDİ’

Son 21 yılda İstanbul’a yaptıkları kamu yatırımlarının toplam tutarının güncel rakamlarla 812 milyar lirayı geçtiğini söyleyen Erdoğan, “Bizden önce on yıllar boyunca ihmal edilen İstanbul, 1994’ten itibaren mahalli idareler boyutuyla da altın yıllarını yaşamıştı. Ancak İstanbul’un birkaç senedir yerel hizmetler noktasında tekrar bir fetret devrine girdiğine üzülerek şahit oluyoruz. Önümüzdeki 9 ay süresince hep birlikte çalışarak inşallah İstanbul’u içinde sürüklendiği bu fetret devrinden hep beraber çıkartacağız” ifadesini kullandı.

Erdoğan, İmamoğlu’nu hedef aldı: İstanbul tekrar fetret devrine girdi

Yorumlar kapalı.