Erdoğan: Siz ne soğana ne patatese liderinizi kurban etmezsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'da yaptığı konuşmada, "Ben biliyorum, sizler ne soğana ne patatese, liderinizi kurban etmezsiniz" diye seslendi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun’da düzenlenen mitingde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Giresun dün Pontus çetelerine bu vatan topraklarını dar etmişti, inanıyorum Giresun bugün de Kandil’in şakşakçılarına, FETÖ’nün haşhaşilerine vatan topraklarını dar edecek. Ben biliyorum, evelallah sizler ne soğana ne patatese, liderinizi kurban etmezsiniz. Giresun, kahramanlarımızın emanetlerine sıkı sıkıya sahip çıkacak. Giresunlu kardeşlerim ondan bundan korkmaz.

14 Mayıs’ta sadece sizin oy kullanmanız yeterli değil, en az bir dostunuzu, komşunuzu sandığa götürerek oy vermesini sağlamanız lazım. Aksi takdirde Karadeniz’de bulduğumuz gazın vanasını kapatır, Gabar’daki petrole beton dökerler. Şehirlerimizi yeniden kana ve ateşe boğarlar. Cezaevinde olan Selo, Diyarbakır’da Kürt kardeşlerimi sokağa döktü. 51 Kürt kardeşimi öldürdü, Yasin Börü evladımızı şehit ettiler. Bunun suçu ne diyorlar, daha ne olacak bay bay Kemal. Kandil’den selam geliyor, ‘desteğimiz onunla’ diyorlar. Bunların dini, ezanı, kitabı yok. Benim Giresunlu kardeşlerim bunların önünü açar mı?

Kürt kardeşlerimi çok aldattılar, hala da aldatıyorlar. İstanbul’daki, Atatürk Havalimanı’ndaki Teknofest’i hazmedebildiler mi? Şimdi de aynı yeri ABD’li şirketlere devretme sözü veriyorlar. O şirketle ben 15 sene önce görüştüm. Yatırım yapacağız, dediler. Ne istiyorsanız verelim, dedim. Gelmediler. Bunlar vatansever değil, gelip de bu yatırımları yapmazlar. İHA’ları, SİHA’ları, Akıncı’yı yapan, Kızılelma’yı yapanlar BAYKAR. Bu milletin evlatları ile onları mukayese edemeyiz.

Londra’dan tefeciler bunlara 300 milyar dolar verecekmiş. Böyle bir şey olabilir mi? Fındığa zam verecekmiş, bugüne kadar neredeydiniz? Eskiden bu sahil yolu var mıydı? Samsun’dan çık, Hopa’ya kadar böyle bir yol yoktu. Yaptıklarımızı anlatmaya saatler yetmez. Eksikler de yok değil, bütün bunlar aşılacaktır, yine biz aşarız. Enflasyon her ay düşüyor. Yüzde 43’e indi. Her ay azala azala devam edecek.

Temmuz ayında hem enflasyon farkını hem refah payını dikkate alan artışlar yapacağız. Nereden nerelere geldik. Eğitimden sağlığa her alanda standartları en yükseğe biz çıkardık. Sanayi ve teknoloji eksiklerini biz giderdik mi? Bu ülkenin en büyük özlemi olan Ayasofya’yı biz ibadete açtık mı? Yaparsak biz yaparız, yaparsa AK Parti yapar.

Şimdi buradan İYİ Partili, Saadet Partili kardeşlerime sesleniyorum, bay bay Kemal’in sizi genel başkanınızı inandığınız ve savunduğunuz tüm değerleri böylesine pervasızca istiskal etmesine daha ne kadar sabredeceksiniz? CHP içindeki gerçekten cumhuriyetçi, gerçekten Gazi Mustafa Kemal’in istiklal anlayışına sahip insanlarımızın hassasiyetlerinin nasıl istismar edildiğini de biliyoruz. Bunun için diyoruz ki bizim davamız ülkenin kazanımlarını daha da ileriye taşıma, evlatlarımıza aydınlık bir gelecek miras bırakma davasıdır. Bu davanın muhatabı 85 milyonun tamamıdır. Dolayısıyla 85 milyonun her birinin bu dava içinde bu dava safında yeri vardır. Gelin ülkemizin milletimizin evlatlarımızın aydınlık geleceği için 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı etrafında kenetlenelim.”

Erdoğan: Siz ne soğana ne patatese liderinizi kurban etmezsiniz

Yorumlar kapalı.