Erdoğan ve Fidan’a ait olduğu iddia edilen kimlikleri paylaşmıştı; gazeteci İbrahim Haskoloğlu hakkında 12 yıla kadar hapis istemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidancı’ya ait olduğu iddia edilen kimlik bilgilerini paylaşan gazeteci İbrahim Haskoloğlu hakkında 12 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, sosyal medya hesabından  “kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek” suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandığını duyurdu.

Haskoloğlu, Twitter’da  yaptığı paylaşımda  hakkında 12 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandığını duyurdu. Haskoloğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Türk vatandaşlarının kişisel verilerinin ortada olduğunu gösterdiğim haberlerim nedeniyle bugün hakkımda 12 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Verilerinize sahip çıkamayanlar için hiçbir soruşturma başlatılmadı.

Bu bana değil sizin haber hakkınıza verilen cezadır.”

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, Twitter adresi üzerinden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın fotoğraf ve bilgilerinin olduğu kimlik kartlarını paylaştığı gerekçesiyle gazeteci İbrahim Haskoloğlu hakkında şikâyette bulunmuştu.

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Haskoloğlu hakkında, “kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek” suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu Üsküdar’daki evinde gözaltına alınmasının ardından 19 Nisan’da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

 

Tutukluluğuna yapılan itirazın ardından Haskoğlu, 27 Nisan’da tahliye edilmişti.

Erdoğan ve Fidan’a ait olduğu iddia edilen kimlikleri paylaşmıştı; gazeteci İbrahim Haskoloğlu hakkında 12 yıla kadar hapis istemi

Yorumlar kapalı.