Eşi tarafından camide başka bir kadınla basılmıştı: O imam hakkında karar verildi

Namaz saatinin dışında caminin içinde bulunan odada eşi tarafından bir kadınla basıldığı ortaya çıkan Karabük Sipahiler köyü imamı görevinden uzaklaştırıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karabük Sipahiler Köyü İmamı Yusuf Ziya S.’nin namaz saatinin dışında caminin içinde bulunan odada eşi tarafından bir kadınla basıldığı ortaya çıkmıştı. Haberin ardından cami imamı görevinden uzaklaştırıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Karabük Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Kamuoyu gündemini meşgul eden, İlimiz Merkez Sipahiler Köyü Sözleşmeli Camii imam hatibi Y.Z.S. ile ilgili iddialar üzerine Valiliğimizce (Müftülüğümüzce) ivedi olarak mahallinde soruşturma başlatılmış olup, konuyu incelemek üzere Murakıp görevlendirilmiştir. Konunun hassasiyetine binaen Diyanet İşleri Başkanlığımızdan Müfettiş talebinde bulunulmuş, Başkanlıktan gelen Müfettişler tarafından konu tahkik edilmiş ve adı geçen görevlinin 09/12/2022 tarihinde sözleşmesi feshedilerek görevine son verilmiştir” denildi.

“BİR SAAT OTURUP GİDECEKTİ”

Sipahiler köyü camiinde üç yıldır imam olarak görev yapan Yusuf Ziya S.’nin camide bir kadınla baş başa olmasıyla ilgili bir çocuk annesi 23 yaşındaki eşi A.S. jandarmada ifade vermişti. İmam Yusuf Ziya S. ise Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamada “Eşimle boşanmak istediğim için bana itibar suikasti yaptılar. Bayan arkadaşımızla oturduğumuz yer cami değil, caminin deposu olarak kullandığımız yer. Hakkımda idari soruşturma yürütülüyor. Sözü edilen kadın da bir saat oturup gidecekti” demişti.

Eşi tarafından camide başka bir kadınla basılmıştı: O imam hakkında karar verildi

Yorumlar kapalı.