Eski hakem Cüneyt Çakır’ın kariyeri belgesel oluyor!

Türk futbol tarihinin en kariyerli hakemi olarak tarihe geçen FIFA kokartlı eski hakemlerimizden Cüneyt Çakır'ın hayatı belgesel olacak.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk futbol tarihinin en kariyerli hakemi olarak adını tarihe yazdıran FIFA kokartlı eski hakem EURO 2024 Elemeleri’nin hazırlıkları kapsamında 19 Kasım’da oynanacak Türkiye Çekya maçında jübile yapacak.

Karşılaşmanın başlama düdüğünü çalacak olan Cüneyt Çakır, 5’inci dakika itibarıyla maçı durduracak ve jübilesini tamamlayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, saha kenarında Cüneyt Çakır’a plaket takdim edecek.

KARİYERİ BELGESEL OLACAK

Öte yandan 45 yaşındaki Cüneyt Çakır’ın hayatı belgesel olacak. tv100’den Mehmet Batuhan Ağır’ın haberine göre; Kariyerine başlangıcı, Süper Lig’e çıkışı, yönettiği derbiler, uluslararası alandaki zirve maçları gibi birçok konunun ele alınacağı bu belgeselde eski hakemler, teknik direktörler ve futbolcular konuk olacak.

Cüneyt Çakır’ın hayatını konu alan belgeselin çekimleri için birçok kurum ve platformdan teklif alan tecrübeli hakemin kısa zamanda karar vermesi bekleniyor.

TÜRK FUTBOL TARİHİNİN EN KARİYERLİ HAKEMİ

Cüneyt Çakır, 2 Dünya Kupası, 3 Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etti.  Üst üste 5 turnuvada 3 kez yarı final seviyesinde maç yönetme başarısı gösterdi. Çakır, 2012’de Japonya’da düzenlenen FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda Chelsea – Corinthians finalinde düdük çaldı.

2015 yılında Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona’nın 3-1 kazandığı Juventus karşılaşmasını yöneterek Türk futbol tarihine geçti.

Çakır, 3 kıtada, 38 ülkede toplam 366 maçta yer aldı.

 

Eski hakem Cüneyt Çakır’ın kariyeri belgesel oluyor!

Yorumlar kapalı.