Eski Pakistan Başbakanı İmran Han’a silahlı saldırı! Ortalık bir anda karıştı

Pakistan’da, eski başbakan İmran Han’ın konvoyuna silahlı saldırı düzenlendi. Korumalar saldırıya anında karşılık verirken İmran Han’ın bacağından yaralandığı öğrenildi. Yapılan resmi açıklamada ise saldırının bir suikast girişimi olduğu kaydedildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

28 Ekim’de Lahor’dan beraberindeki destekçileriyle başkente doğru yola çıkan Pakistan Adalet Hareketi (PTI) lideri Han, Ghakar Mandi şehrine ulaştı. PTI lideri Han, burada yaptığı açıklamada, “Kimse bizim hareketimizin İslamabad’da sona ereceğini düşünmesin. Bu hareket seçimler yapılana kadar 10 ay sürecek.” dedi. PTI Genel Sekreteri Asad Umar da 11 Kasım’da İslamabad’a ulaşacaklarını belirtti.

YÜRÜYÜŞ SIRASINDA SALDIRI DÜZENLENDİ

Ancak PTI’nın seçim yürüyüşü sırasında hesaba katılmayan bir olay yaşandı. Han’ın seçim konvoyunun ilerlediği sırada bir grup tarafından konvoya silahlı saldırı düzenlendi. Han’ın korumaları tarafından karşı ateş açılsa da eski başbakan yara almaktan kurtulamadı. Bacağından yaralanan Han, hemen hastaneye kaldırıldı.

“BU BİR SUİKAST GİRİŞİMİ”

Olayın ardından resmi bir açıklama da yapıldı. PTI yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, saldırının direkt İmran Han’ı hedef koyan bir suikast girişimi olduğu belirtildi. Açıklamada, korumaların yerinde müdahalesi sonucu girişimin başarıya ulaşamadığı ifade edildi.

NELER OLMUŞTU?

Nisan ayında Mecliste yapılan güvensizlik oylamasında Başbakan İmran Han’ın hükümeti 174 hayır oyu alarak hükümetten düştü. Han, bu şekilde hükümetten düşen ilk başbakan olarak tarihe geçti.

Seçim komisyonu ekim ayında Pakistan Adalet Hareketi (PTI) lideri İmran Han’ın başbakanlığı döneminde aldığı hediyelerin detaylarını açıklamadığı ve bunları sattığına dair başvuru değerlendirmişti. Seçim Komisyonu, oy birliğiyle verdiği kararla başbakanlığı döneminde aldığı hediyelerin detaylarını açıklamadığı gerekçesiyle İmran Han’ı siyasetten men etmişti.

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han’a silahlı saldırı! Ortalık bir anda karıştı

Yorumlar kapalı.