Eski pilot, uçakta acil bir durumda alınması gereken pozisyonu açıkladı

Daha önce British Airways’te çalışan eski bir pilot, uçakta yaşanabilecek olası bir tehlike anında brace pozisyonu olarak adlandırılan öne eğilerek başı kolların arasına almanın neden önemli olduğunu açıkladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uçaklarda yolculuk öncesinde acil bir durumda yaşanabilecekleri olabildiğince kontrol altına alabilmek için neler yapılması gerektiği anlatılır; oksijen maskelerinin nasıl takılacağı ve hangi pozisyonda durmanın hayat kurtarıcı olduğu belirtilir. Zaman zaman bu uyarılar kulak arkası edilse de eski bir pilot da uyarılarda bulunuyor.

British Airways’te 40 yıllık bir kariyerin ardından emekli olan İngiliz pilot Nick Eades, özellikle brace pozisyonunun önemini vurguluyor.

Boeing 747 pilotu, pozisyonla ilgili popüler bir şehir efsanesi haline gelen ve pozisyonun boynun kırılmasına daha çok yardım ettiğini ileri süren komplo teorisinin hiçbir gerçekliği olmadığını belirtiyor.

Eski pilot Eades, “Vücudu en az zarar görecek bir pozisyona getirmeye çalışıyorsunuz. Başın ciddi yaralanmalar almasını engellemeye çalışıyorsunuz. Kazalarda en çok boyun kırılması ya da başa alınan ölümcül darbeler hayati tehlikeye neden oluyor. Bu yüzden de pozisyon yaratılan şehir efsanesinin aksine son derece önemli.”

Eski pilot, uçakta acil bir durumda alınması gereken pozisyonu açıkladı

Yorumlar kapalı.