Eski Türkiye güzeli Masterchef’te ortaya çıktı: Darülaceze’de yaşıyor

Eski Türkiye Güzeli Sevgi Can Danlı, Darülaceze'ye konuk olan Masterchef Türkiye'nin yeni bölümünde yer aldı. Danlı, Huntington hastalığı nedeniyle Darülaceze'ye yerleşme kararı almıştı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TV 8 ekranlarında izleyicilerle buluşan yarışma programı Masterchef Türkiye’nin Darülaceze’ye konuk olduğu yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Fragmanda eski Türkiye Güzeli Sevgi Can Danlı’nın yer alması sosyal medyada gündeme geldi.

Darülaceze’de kalan Sevgi Can Danlı, “Aç Kurtlar” filminde Yılmaz Güney ile rol almıştı. Danlı, daha sonra da “Sen Bir Meleksin” filminde yer almıştı.

SEVGİ CAN DANLI KİMDİR?

Sevgi Can Danlı, 1950 yılının 14 Şubat günü Balıkesir Manyas’ta doğdu. Balıkesir’de 1953’te meydana gelen depremin ardından aile, İstanbul’a göç etme kararı alarak Mecidiyeköy’e yerleşti. Danlı, ortaokulu Nişantaşı’nda okudu. Eğitim hayatına Kadıköy Kız Lisesi’nde devam eden Danlı, lise son sınıfta okurken Hürriyet gazetesinin 1968’de düzenlediği güzellik yarışmasında birinci oldu.

Kariyerine rol aldığı reklam filmleriyle başlayan Danlı, daha sonra Yılmaz Güney ile iki filmde başrol oynadı. Genetik bir hastalık olan Huntington nedeniyle vücut fonksiyonlarını kaybetmesiyle tek başına hayatını idame ettiremediğini belirten Danlı, Darülaceze’ye yerleşme kararı aldı.

Eski Türkiye güzeli Masterchef’te ortaya çıktı: Darülaceze’de yaşıyor

Yorumlar kapalı.