Euro 2020 ne zaman başlayacak? Euro 2020 İptal Edilecek mi?

Tüm dünyada büyük tehlike yaratan ve binlerce insanın ölümüne sebep olan Koronavirüs tehdidi EURO 2020 ile ilgili endişeleri de beraberinde getirdi. EURO 2020 iptal edilecek mi tartışmaları başladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm dünyada büyük tehlike yaratan ve binlerce insanın ölümüne sebep olan Koronavirüs tehdidi İtalya’da çok sayıda kişiyi etkilemesi EURO 2020 ile ilgili endişeleri de beraberinde getirdi. EURO 2020 iptal edilecek mi tartışmaları başladı.

Türkiye ile İtalya arasında oynanması planlanan turnuvanın açılış maçı Roma’da oynanacaktı. Sızan bilgilere göre EURO 2020’nin ertelenebileceği belirtiliyor. L’Equipe Gazete’sinde yer alan habere göre UEFA 2020’yi 2021 yılına ertelemeyi düşünüyor.

UEFA’nın resmi açıklamanın salı günü yapılması bekleniyor. Turnuvanın başlamasına sayılı günler kala EURO 2020’nin ertelenebileceği iddiası büyük bir yankı uyandırdı. Açıklamalarda avrupanın birçok bölgesi ve İtalya’da sıklıkla rastlanan koronavirüs sebebiyle şampiyonanın oynanmaması konusunda görüş birliğine varıldığı belirtildi.

EURO 2020 açılış maçı İtalya ile Türkiye arasında oynanacaktı

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası 12 Haziran 2020’de Türkiye İtalya maçı ile başlayacaktı. Yarı final mücadeleleri 7 ve 8 Temmuz’da Wembley Stadı’nda oynanması planlanırken, şampiyonu belirleyecek olan karşılaşma 12 Temmuz’da yine Wembley’de oynanması planlanıyordu.

“Farklı şeyler olabilir”

UEFA İcra Komitesi Üyesi Christillin, konuyla ilgili olarak İtalyan basınına açıklamalarda bulundu.

“UEFA bir spor kuruluşudur ve hükümetten gelen talimatlara uymaktadır. Şu anda Euro 2020 konusunda bir karar verilmedi. Ancak yarın farklı şeyler olabilir. Kesin karar vermek şu aşamada mümkün değil. Hepimiz gerekli durumları değerlendiriyoruz. Yetkililer ellerinden geleni yapıyor. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi konusunda da durum aynı. Belki tarafsız saha olacak ama karar veren kişi ben değilim.”

Euro 2020 ne zaman başlayacak? Euro 2020 İptal Edilecek mi?

Yorumlar kapalı.