Ev içi şiddete karşı farkındalık için gelinlikle yaklaşık 500 kilometre koştu

Bir kadın ev içi istismar mağdurlarına para toplamak için gelinlikle yaklaşık 485 km koştu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir kadın ev içi istismar mağdurlarına para toplamak için gelinlikle yaklaşık 485 km koştu.

Independent Türkçe’nin haberine göre, Vanessa Reiser ev içi istismar mağdurlarını destekleyen hayır kurumlarına para toplamak için, kendisine taciz ettiği iddia edilen kişiyle evlenirken giymesi gereken gelinlikle iki haftada New York eyaleti boyunca 458 km koştu.

Geçen ay Reiser, narsisistik istismar konusunda farkındalık yaratmak için koşmayı planladığını duyurmuştu.

İstismarcının kurbana duymak istediği her şeyi söylediği ve “sahte gelecekçilik” olarak bilinen istismar biçimini vurgulamak için gelinlik giymeye karar verdi.

Reiser, People (The TV Show!)’a verdiği demeçte “Narsisistik istismar, ev içi istismarın sinsi bir şeklidir” ifadelerini kullandı.

Narsisistler genellikle düğünü veya nişanı bir kontrol ve manipülasyon biçimi olarak kullanır. Sizi bağlarlar. Ve bu da (elbise) bunu nasıl yaptıklarının bir temsili.
Narsisistik istismar kurbanı olduğunu açıklayan Reiser, tacizcisinin kendisini evin dışına kilitlediğini iddia etti.

Nişanı bozup ilişkiyi bitirme cesaretini bulduktan sonra bir yaşam koçuyla görüştü ve sonrasında bu koşu için ilham geldi.

İçinde koşabilmesi için orijinal gelinliğinde bazı ayarlamalar yapıldı; korsajdaki teller çıkarıldı ve etek boyu kısaltıldı.

New York’un yukarısındaki Oswego bölgesinden Manhattan’a yolculuğunda oteller kendisinin ve ekibinin ücretsiz kalmasına izin vererek çabalarını destekledi.

İki haftalık koşuda yaklaşık 10 bin dolar (yaklaşık 90 bin TL)  toplanırken, Reiser özellikle bu tip istismardan mustarip kişiler için bir merkez kurmaya yetecek kadar para toplamayı umuyor.

Ev içi şiddete karşı farkındalık için gelinlikle yaklaşık 500 kilometre koştu

Yorumlar kapalı.