Evde deterjan yapmak mümkün! İşte bir kalıp sabundan 5 litre deterjan yapımı

Temizlik yaparken en çok kullandığımız malzemelerden biri deterjandır. Artan hayat pahalılığı nedeniyle, deterjan maliyetine son vermek istiyorsanız evde deterjan yapabilmek mümkün. Peki evde deterjan nasıl yapılır? İşte detaylar…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Artan hayat pahalılığı ve enflasyon, vatandaşın alım gücünü her geçen gün düşürmeye devam ediyor. Temizlik malzemeleri de enflasyondan nasibini alan ürünler arasında.

Evde dip köşe temizlik yaparken, litrelerce deterjan kullanılabiliyor. Deterjan maliyetini düşürmek istiyorsanız evde deterjan tarifini mutlaka deneyin.

Mynet’te yer alan bir içerikte, evde deterjan yapımının tarifi paylaşıldı. Çeşitli kimyasal içeren deterjanlara göre çok daha sağlıklı olan bu tarif için ihtiyacınız olan temel malzemenin bir kalıp sabun olmasına inanamayacaksınız.

EVDE DETERJAN YAPIMI

Gerekli malzemeler

1 adet beyaz kalıp sabun

1 paket toz karbonat

5 litre su

Kalıp sabunu rendenin ince kısmıyla rendeleyin.

5 litre suyu tencerede kaynatın.

Kaynayan suyun içerisine karbonatı ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın.

Ardından rendelediğiniz sabunu ekleyin ve karıştırın.

Katılaşmaması için çok kaynatmayın.

Boza kıvamına gelen deterjan soğuduktan sonra boş deterjan kabına ve pompalı sabunluğa doldurabilirsiniz. İşte 5 litre sıvı deterjanınız hazır!

Hazırladığınız deterjanı, sıvı el sabunu olarak da kullanabilirsiniz. Ancak bunun için içerisine bir miktar zeytinyağı eklemeniz gerekecektir.

Beyaz kalıp sabunun tamamı kullanıldığında, deterjanın kıvamı katı olabilir. Bu nedenle suyun miktarını arttırarak deterjanı boza kıvamına getirebilirsiniz.

Evde deterjan yapmak mümkün! İşte bir kalıp sabundan 5 litre deterjan yapımı

Yorumlar kapalı.