Fatih Altaylı AKP’nin İBB adayını işaret etti! “CHP bu kafa ile devam ederse…”

Gazeteci Fatih Altaylı, yerel seçimlerde İstanbul'u kimin kazanabileceğini değerlendirdiği yazısında, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'ı örnek göstererek "CHP bu kafa ile devam ederse, Ergün Turan profilinde bir aday İstanbul’u alır gider" yorumunu yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 seçimlerine 8 ay kala, AKP ve CHP’nin İstanbul’da kimi aday göstereceği merak ediliyor. CHP’de ‘değişim’ tartışmalarının fitilini ateşleyen Ekrem İmamoğlu’nun aday olmaması halinde ibre Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’e döndü. AKP’de ise başta Tevfik Göksu olmak üzere, Murat Kurum ve Süleyman Soylu’nun ismi ön plana çıkıyor.

Gazeteci Fatih Altaylı, “İstanbul’u kim kimle kazanır?” başlıklı yazısında ekonomik krizin ve güvenlik sorununun etkilerinin en çok İstanbul’da hissedildiğine işaret ederek, iktidarın işinin zor olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini örnek gösteren Altaylı, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan adına rağmen İstanbul’da 2. turda Cumhur İttifakı 48,2, Millet İttifakı 51,8 oy aldı. CHP karışmasa, yerel seçim sonucu da üç aşağı beş yukarı böyle olurdu.

Ancak Kılıçdaroğlu ve avanesi sayesinde AK Parti heyecanlandı, İstanbul rüyası görmeye başladı.

Ve İstanbul’a “Kadir Topbaş profilinde” yani rakip siyasi görüşe karşı bayrak açmamış, kimseyi ötekileştirmemiş bir isim arıyorlar.

Akıllarına gelen ilk isim ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca. Gerçekten de pandemi dönemindeki tavrı, basın toplantılarından halka yansıyan yüzü ile Fahrettin Bey, İstanbul’u alabilecek profile uyuyor.

Ancak AK Parti’nin elinde en az Fahrettin Koca kadar bu profile uygun bir isim daha var. Ergün Turan. Eski TOKİ Başkanı ve şimdinin Fatih Belediye Başkanı.

Belediye Başkanlığı sırasında hiçbir siyasi tartışmanın içine girmeyen, partisine bakmadan diğer başkanlarla uyumlu çalışabilen, CHP’li Avcılar Belediye Başkanı ile ortak iş yapabilen, Büyükşehir Belediye Başkanı ile düşmanlaşmayan, bir siyasetçi.

İş adamlığından geldiği TOKİ Başkanlığı’nda ise gerekli gördüğü zaman en “kupon” araziyi bile yeşil alan yapmayı göze alan, Ataköy sahilindeki en güzel araziyi, beton bloklardan kurtarıp, nefes alma yeri olarak koruyan bir bürokrat.

CHP, Ekrem İmamoğlu’nu yıpratmayı durdurup, İstanbul için İYİ Parti ile yeniden anlaşabilirse İstanbul kolay kolay el değiştirmez.

Ama CHP bu kafa ile devam ederse, Ergün Turan profilinde bir aday İstanbul’u alır gider.

Biz de yerel seçimden sonra “Bu Kılıçdaroğlu ile olmuyor” demeye devam ederiz.

O da “Ne var canım, bir seçim kaybettik dünyanın sonu değil ya” diyerek koltuğunda oturmaya devam eder.”

Fatih Altaylı AKP’nin İBB adayını işaret etti! “CHP bu kafa ile devam ederse…”

Yorumlar kapalı.