Fatih Altaylı ‘Fotoğraflarda bile göremez olduk’ diyerek sordu: İçinizde yolda Togg gören kaç kişi var!

Gazeteci Fatih Altaylı, mayısta bin adet teslim edileceği açıklanan yerli otomobil Togg için, “Mart ayından bu yana ben gözümle canlı canlı tek bir Togg bile görmedim yollarda” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatih Altaylı, kendi internet sitesinde Togg’a ilişkin olarak bir değerlendirme kaleme aldı.

“Seçim bitti, Togg’lar Bakanlar yeniden Mercedes’lerine döndüler, artık yerli ve milli elektrikli otomobilimizi fotoğraflarda bile göremez olduk” diyen Altaylı, şunları kaydetti:

“Togg üretime başlayalı 9 ay, satışlara başlayalı 4 ay oldu. Siyasetçilerin söylediklerini ciddiye alırsak, şimdiye kadar 70 bin civarı, Togg yönetimini ciddiye alırsak bugüne kadar 3 bin kadar aracın satılmış ya da sahiplerine ulaşmış olması gerekiyordu. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin (ODMD) verilerine göre Mayıs ayı itibarıyla sahibine ulaşmış Togg otomobil sayısı 306 idi. Planlamaya göre ise Mart’ta 170, Nisan’da 170, Mayıs ayında ise 1370 olarak toplamda 1710 aracın sahiplerini bulmuş olması gerekiyordu. Haziran’da ise bu sayıya 1300 civarında bir araç eklenmiş olacaktı. Son durum ne bilmiyoruz. Ancak Mart ayından bu yana ben gözümle canlı canlı tek bir Togg bile görmedim yollarda.”

Fatih Altaylı ‘Fotoğraflarda bile göremez olduk’ diyerek sordu: İçinizde yolda Togg gören kaç kişi var!

Yorumlar kapalı.