Fatih Altaylı: Galiba o aşağılık güruha teşekkür etmemiz gerekiyor

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Samsun'da Atatürk Anıtı'na urgan asılarak saldırı düzenlenmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Atatürk'ün değerini ve kıymetini bu pislikler sayesinde her dem hatırlıyor, her dem taze tutuyoruz" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin bulunduğu Onur Anıtı’na saldırı düzenlendi. Görüntüler, milyonlarca kişinin tepkisini çekti. Kentte yaşayan çok sayıda vatandaş, dün akşam saatlerinden itibaren anıtın çevresinde nöbet tutmaya başladı.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, konuyu ‘Bu reziller sayesinde’ başlıklı yazısında değerlendirdi.

“Galiba bu ülkenin kurucu değerlerine ve kurucularına karşı kin ve nefret besleyen o aşağılık güruha teşekkür etmemiz gerekiyor” diyen Altaylı, şöyle devam etti:

‘MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖNEMİNİ VE DEĞERİNİ HER GÜN BİZE HATIRLATIYORLAR’

“Bu ülkeyi kuran iradenin, o iradenin ete kemiğe bürünmüş hali olan Mustafa Kemal Atatürk’ün önemini ve değerini her gün bize hatırlatıyorlar, onlara olan minnet duygumuzu körüklüyorlar, vefa borcumuzu her dem taze tutuyorlar.

Bu aşağılık, vicdansız, edepsiz güruh olmasa kim bilir belki de sanki sahip olduğumuz her şeye ezelden ebede sahip olduğumuz yanılgısına kapılacağız, sanki bu vatan sahipsizdi ve gelip üzerine oturduk zannedeceğiz, bugün bizi insan gibi yaşatan tüm kurumların sanki gökten zembille indirildiğini düşüneceğiz.

 

‘SAMSUNLULARIN ATATÜRK’E SEVGİLERİNİ VE BAĞLILIKLARINI HAYKIRACAK FIRSATI OLMAYACAKTI BELKİ DE’

Bu şerefsizler olmasa Atatürk’ün ve arkadaşlarının yokluğunun yüreklerimizde açtığı yara belki kapanıp, küllenecek. Ama bu reziller sayesinde biz onları her gün hatırlıyoruz. Onların değeri her geçen gün misli misli artan bir şekilde anlıyoruz.

Samsun’da, Kurtuluş meşalesinin toprağa çıktığı yerde, kentin simgesi olmuş, takımının göğsünde taşıdığı heykeli yıkmaya çalışan alçaklar olmasa, o itleri tükürüklerinde boğacak Samsunluların Atatürk’e sevgilerini ve bağlılıklarını haykıracak fırsatı olmayacaktı belki de!

‘ONA NE KADAR BAĞLI OLDUĞUMUZU GÖSTERME FIRSATIMIZ OLDU’

Şimdi o pislikler sayesinde onu ne kadar sevdiğimizi, ona ne kadar bağlı olduğumuzu gösterme fırsatımız oldu. Atatürk’ün değerini ve kıymetini bu pislikler sayesinde her dem hatırlıyor, her dem taze tutuyoruz.”

Fatih Altaylı: Galiba o aşağılık güruha teşekkür etmemiz gerekiyor

Yorumlar kapalı.