Fatih Altaylı’dan iktidara ekonomi eleştirisi: Bunun gerçekten bir başarı olduğunu zannediyorlarsa, o zaman Allah Türkiye’yi korusun

Gazeteci-yazar Fatih Altaylı, “Biz inanalım ama kendiniz inanmayın lütfen” başlıklı yazısında iktidarın ekonomi politikasını eleştirdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, enflasyon, faiz ve doların son bir yıldaki yükselişi üzerinden iktidarın ekonomi yönetimini eleştirdiği bugünkü yazısında, “Başarısızlığı başarı diye yutturmaya çalışmak tehlikeli bir şeydir. Ama ondan daha tehlikelisi ve hatta felaketle sonuçlananı başarısızlığı başarı zannetmektir. Başkalarını kandırmaya çalışmak başkaları için tehlikelidir. Kendini kandırmak ise kendi felaketimizle sonuçlanır” ifadelerini kullandı.

“Türkiye bir süredir ne olduğunu pek de anlamadığımız bir ekonomi politikası uyguluyor” diyen Altaylı, şunları kaydetti:

“Yani işin özü enflasyonu indirmek için sözde faiz indirimleri yapılmadan önce gerçek faiz yüzde 19, enflasyon yüzde 19, dolar kuru 8,30 TL idi. Faiz indirimleri başladıktan sonra enflasyon yüzde 100’ün üzerine çıktı. Gerçek faiz yüzde 30’ları aştı. Kamunun borçlanma faizi son 20 yılın en yüksek düzeyine ulaştı. Kur korumalı mevduata geçenler yüzde 70 civarı getiri elde etti. Dolar kuru da 19 TL’ye yaklaştı. Dolardaki fiyat artışı üzerindeki baskıya rağmen yüzde 110’u buldu. Ve şimdi bu bize bir başarı öyküsü olarak anlatılıyor.

Bu sadece bize yönelik bir söylem ise hiç sorun yok. Dinleriz. Yok ama eğer bunun gerçekten bir başarı olduğunu zannediyorlarsa… O zaman Allah Türkiye’yi korusun. Amin…”

Fatih Altaylı’dan iktidara ekonomi eleştirisi: Bunun gerçekten bir başarı olduğunu zannediyorlarsa, o zaman Allah Türkiye’yi korusun

Yorumlar kapalı.