Fatih Altaylı’dan muhalefete “aday” tepkisi: 6 ay önce yüzde 30’ları bulamayan iktidar oyları, bugün yüzde 40’lara ilerliyor!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Seçimden sonraya kalmasın da” başlıklı yazısında henüz cumhurbaşkanı adayını açıklamayan muhalefeti eleştirdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, muhalefetin hâlâ adayını açıklamadığına dikkat çekerek, iktidarın oylarındaki yükselişe dikkat çekti.

Altaylı, bugünkü yazısının “Seçimden sonraya kalmasın da” başlıklı bölümünde şunları kaydetti:

“Altılı Masa adayını açıklamadıkça sinirler geriliyor. Merak artıyor, olmayan aday bile yıpranıyor. Bir süre önce adayın yılbaşından sonra açıklanacağı söylenmişti. Dün ise ‘Seçim kararı alındıktan sonra açıklanacağı’ söylendi.

Korkarım ki, bu gidişle seçimden sonra açıklayacaklar. Çünkü gelişmeler muhalif seçmeni tedirgin ediyor. Çünkü herkesin kafasında ‘Aday üç aşağı beş yukarı bellidir ama açıklamıyorlardır. Günü gelince söylerler’ inancı vardı. Bugün artık o noktada değiliz. Çünkü muhalefet kanadından gelen açıklamalara baktığınız zaman, bırakın adayın belli olmasını, adayın hangi yöntemle belirleneceği bile belli değil. Bunun yarattığı karamsarlığın iktidara yaradığı ise çok net. 6 ay önce toplamı yüzde 30’ları bulamayan iktidar oyları, bugün yüzde 40’lara doğru ilerliyor.

Ülkede tüm olan bitene rağmen muhalefet değil, iktidar yeniden seçilmesine yetmeyecek oranda bile olsa güç kazanmaya başlamışsa muhalefette, muhalefetin siyaset yapma biçiminde bir sorun var demektir. Muhalefetin farkına varamadığı, bu tavır ile Türkiye’nin gerçek ve derin sorunlarının değil, muhalefetin sorunlarının gündem olmasıdır.”

Yazının tamamı için tıklayın.

Fatih Altaylı’dan muhalefete “aday” tepkisi: 6 ay önce yüzde 30’ları bulamayan iktidar oyları, bugün yüzde 40’lara ilerliyor!

Yorumlar kapalı.