Fatih Altaylı’dan Oytun Erbaş yorumu: Bahar Candan’ın akademik versiyonu

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, son günlerde yaptığı açıklamalarla tepki çeken Dr. Oytun Erbaş için 'Bahar Candan'ın akademi versiyonu' dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugün ‘Bahar Candan’ın akademi versiyonu Oytun Erbaş’ başlıklı bir yazı yazdı.

Altaylı, ‘AKP olmasaydı akademisyen olamazdım’ diyen ve aile fertlerinin mesleklerine dair çelişkili açıklamalar yapan Doç. Dr. Oytun Erbaş’ı eleştirdi.

Erbaş’ı yıllar önce beyinle ilgili bir konuyu konuşmak için televizyon programına konuk aldığını belirten Altaylı, şunları kaydetti:

‘Oldukça zeki, ağzı laf yapan, bilgisini iyi satan, hiperaktif, dikkat eksikliği sendromundan mustaripmiş gibi görünen, tatlı bir genç izlenimi bıraktı üzerimde. Sonra bir iki kere daha geldi. Ağzının iyi laf yapması ve kendini güzel pazarlaması sayesinde bir anda medyamızda çok popüler oldu Her gün bir ekranda görünmeye, TEDx konuşmalarında yıldızlaşmaya başladı. Bir gün Teke Tek editörlerine şöyle dedim: ‘Bu çocuk saçmalamaya doğru gidiyor. Artık benim programlara davet etmeyin. Kendine aşık oldu. Zıvanadan çıkmış belli ki.’

‘Bir bilim insanlığından, bir medya maymunluğuna doğru savrulmuştu’ diyen Altaylı, ‘Yarışma programlarının saçmalayarak ünlü olanlarına, gelin kaynana programlarının kafasında bardak kırarak şöhret kovalayanlarına dönüşmüştü. Sempatik, bitirim bilim adamı gitmiş yerine sanki Bahar Candan’ın okumuşu gelmişti. Ne kadar saçmalarsa o kadar konuşuluyor, ne kadar konuşulursa o kadar saçmalıyordu. Bahar Candan’dan tek farkı Bahar Candan’ın daha sempatik olması ve kendiyle dalga geçebiliyor olmasıydı’ eleştirisini getirdi.

Erbaş’ın koronavirüs salgının başında yaptığı, Türklerin genetik yapıları nedeniyle koronavirüsten çok fazla etkilenmeyeceği yönündeki açıklamasını hatırlatan Altaylı, ‘Bu cümlelerin edildiği an bilim adamlığından, medya maymunluğuna dönüşümün tamamlanıp, tescil edildiği andı’ dedi. Altaylı, şöyle devam etti:

‘Önce alay konusu oldu sonra konuşulmaz hale geldi. Televizyon programlarının aranılan konuğu falan değildi artık. Ne yalan söyleyeyim üzülmüştüm. Şöhret pırıl pırıl, üstelik de başlangıçta oldukça sempatik görünen bir beyni çürütmüş, yok etmişti. Bu saçmalığı sonrası unutulmak, bir kenara atılmak çok zor geldi Oytun Erbaş’a. Artık gazetede her gün kendini göremeyen eski kulüp başkanlarının, yaşlandığı için artık anılmayan eski güzellerin durumuna düştü. Gazeteleri açıyor, sosyal medyaya giriyor, televizyonlara bakıyor ama kendini göremiyordu.’

“Yeniden popüler olduğu için keyfi yerindedir”

Erbaş’ın son açıklamasını ‘dikkat çekmek için’ yaptığını vurgulayan Altaylı, yazısını şöyle sürdürdü:

‘Zekiydi. Medyanın büyük bölümü iktidar yanlısı olduğu için, iktidara selam çakarak yeniden medyatik olabileceğini düşündü.Sözlerin doğruluğunun bir önemi yoktu. Önemli olan dikkat çekmekti. Ve çekti.1 hafta 10 günlüğüne yeniden popüler oldu.Şimdi büyük ihtimalle keyfi çok yerindedir. Bu yazı bile onu çok mesut edecektir. Ama bu da gelip geçicidir.Yine unutulacaktır.Bence yeniden gündeme gelebilmek, gazetelerde, sosyal medyada yeniden görünebilmek için bundan sonra amcalara neresini göstereceğini şimdiden düşünmelidir.’

Fatih Altaylı’dan Oytun Erbaş yorumu: Bahar Candan’ın akademik versiyonu

Yorumlar kapalı.