Fatih Altaylı’dan Selahattin Demirtaş yorumu: ‘Aktif politikayı’ bırakma kararı beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı ve üzdü

Gazeteci Fatih Altaylı, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "aktif politikayı bırakma" kararına "üzüldüğünü" ve "hayal kırıklığına uğradığını" yazdı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selahattin Demirtaş, dün Twitter’dan yaptığı açıklamada, “cezaevinden mücadeleyi sürdüreceğini, aktif politikayı bu aşamada bıraktığını” söylemişti.

Gazeteci Fatih Altaylı, kendi internet sitesinde kaleme aldığı yazıda Demirtaş’la ilgili, “Türkiye siyasetindeki en önemli ve etkili aktörlerden biriydi. Kendi partisi ve seçmeni üzerinde müthiş bir etkisi olduğu gibi, merkez soldaki seçmenlerde de büyük oranda saygı ve muhabbetle izleniyordu. Ancak Demirtaş’ın giderek artan popülaritesi asıl olarak etnik Kürt siyasetinin şiddet yanlısı unsurlarını çok rahatsız ediyordu. Yıllarını dağlarda geçirmiş, PKK’nın kurucu kadrosu ve Öcalan için Demirtaş’ın popülaritesi büyük bir tehlike ve ciddi bir kıskançlık sebebi idi. Şöyle düşünüyorlardı, “Biz dururken, Demirtaş kim ki, Kürt siyasi hareketini temsil edecek” dedi.

“Demirtaş’tan kurtulmak isteyen sadece milliyetçi Türk siyasetçiler değil, Kürt milliyetçilerinin silahlı kanadı idi” görüşünü aktaran Altaylı, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Demirtaş hapiste ise bundan mutluluk duyanlar ve hatta sebep olanlar arasında radikal Kürtçü siyasetçiler ve Kürt siyasi hareketinin üzerindeki askeri vesayetin sahibi Kandil’deki ekip ve elbette Öcalan da vardır. Demirtaş’ın mahpusluğu, bu grupların konsensüsüdür. Bu yüzden Demirtaş’ın siyaseti bırakması en çok bunların işine gelecektir. Oysa ben terörün olmadığı, PKK’nın silah bıraktığı, HDP ya da o gün hangi isim altında örgütlenmişse, barışçı Kürt siyasetinin Demirtaş başkanlığında neler yapabileceğini, Türkiye’ye hangi katkıları sunabileceğini görmek ve öğrenmek isterdim. Demirtaş’ın ana muhalefet partisi lideri olarak performansını gerçekten çok merak ederdim.”

Fatih Altaylı’dan Selahattin Demirtaş yorumu: ‘Aktif politikayı’ bırakma kararı beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı ve üzdü

Yorumlar kapalı.