Faydaları saymakla bitmiyor: Obeziteyi engelliyor, zayıflatıyor… Siz de mutlaka tüketin!

Zayıflamak isteyenlerin en çok tükettiği besinlerden biri olan yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor. Yapılan son araştırmaya göre, yoğurt suyunun da kilo vermede oldukça etkili olduğu ortaya çıktı. Öte yandan obeziteyi de engellediği belirtildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güçlü bir probiyotik kaynağı olan yoğurt, vücudumuz için yarar olan besinlerin başında geliyor. Düzenli tüketilmesi durumunda bağırsakların çalışmasına yardımcı olan yoğurt aynı zamanda sindirimi de düzenliyor.

Diyet yapanların vazgeçilmez besini olan yoğurtla ilgili yapılan son araştırmalarda önemli bir etkisi daha ortaya çıktı. Yoğurdun suyu da en az kendisi kadar kilo verme sürecinde etkili.

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, yoğurt suyunun zayıflamak için kullanılabileceğini söyledi. Çocuklarda ve yetişkinlerde yoğurt tüketiminin önemine dikkat çeken Prof. Arıca, vücudun kalsiyum ihtiyacını yoğurttan aldığını belirtti. Arıca aynı zamanda evde yapılan yoğurdun tüketilmesini önerdi.

TAHTA KAŞIK TERCİH EDİLMELİ

Yoğurda metal kaşık yerine tahta kaşık ile temas edilmesi gerektiğini anlatan Arıca, “Özellikle yoğurdu metal kaşık yerine tahta kaşıkla kullanmalıyız. Biz metal kaşık kullandığımızda değdiği yerde birkaç saat sonra yoğurdun sulandığını ekşidiğini göreceğiz. Tahta kaçıklarda bu problem ortadan kalkıyor” dedi.

YOĞURT SUYU ZAYIFLATIYOR

Yoğurdun suyunun da atılmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Arıca, yapılan araştırmalarda bu suyun zayıflamaya yardımcı olduğu ortaya çıktı. Arıca sözlerini şöyle sürdürdü;

“Yoğurt suyu vücuda çok faydalı. Ne gibi faydaları var, mide PH’ını düzenliyor. Barsak metabolizmamızı artırıyor. Özellikle erişkinlerde, erkek, kadınlarda kilo obeziteyi engellediğini dair ciddi yayınlar var. Yoğurt suyu içenler zayıflayabiliyor”

Faydaları saymakla bitmiyor: Obeziteyi engelliyor, zayıflatıyor… Siz de mutlaka tüketin!

Yorumlar kapalı.