Fenerbahçe’nin maçına atanmıştı: UEFA’dan flaş Ivan Bebek kararı!

Fenerbahçe'nin 2015-2016 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ndeki Braga eşleşmesinin rövanşına atanan, verdiği kararlar ve çıkardığı 3 kırmızı kartla sarı-lacivertli camianın büyük tepkisini çeken Ivan Bebek, UEFA tarafından yine Fenerbahçe maçına atanmıştı. Ancak 2 saat sonra Bebek maçtan alınarak yerine başka bir hakem atandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA Avrupa Ligi B Grubu’nun son haftasında Fenerbahçe’nin deplasmanda oynayacağı Dinamo Kiev karşılaşmasının hakemi belli oldu. Mücadeleyi Hırvatistan Futbol Federasyonu’ndan Duje Strukan yönetecek.

UEFA maçın hakemleri arasında 4. hakem olarak Fenerbahçe taraftarının yıllardır unutamadığı Ivan Bebek’i atamıştı. Sosyal medyada taraftarın tepkisi, gerekse Fenerbahçe’nin TFF iletişime geçip UEFA’ya yapılan itiraz ve geçmişin hatırlatılmasıyla Ivan Bebek maçtan alındı. UEFA, maçın 4. hakemi olarak Marin Vidulin’i atadı.

Dinamo Kiev-Fenerbahçe maçı 3 Kasım Perşembe günü saat 23:00’da oynanacak.

BRAGA MAÇINDA 3 KIRMIZI KART

Fenerbahçe’nin 2015-2016 sezonunda UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Braga ile deplasmanda oynadığı karşılaşmayı yöneten, kararlarıyla ve gösterdiği 3 kırmızı kartla sarı-lacivertlilerin kupadan elenmesine neden olan Hırvat hakem skandallarla anılmıştı.

Fenerbahçe'nin maçına atanmıştı: UEFA'dan flaş Ivan Bebek kararı!

Fenerbahçe söz konusu turda Braga’yı İstanbul’da 1-0 yenmiş, deplasmanda ise sahadan 4-1 mağlup ayrılmıştı.

Bu tarihten sonra Ivan Bebek’in hakemlik hayatı zora girdi. UEFA önce elit kategoride olan hakemi 2017 listesinde 1’inci kategoriye düşürdü. Büyük maçlardan mahrum bırakıldı. Sadece Avrupa Ligi’nde, zorluk derecesi düşük müsabakalar verildi.

Bebek, o yıldan sonra sadece 2019-2020 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde bir maç yönetti. Dinamo Kiev ile Brugge arasındaki Devler Ligi eleme maçı 3-3 sona ererken 2 kırmızı kart çıktı. Ivan Bebek bu sezon ise sadece 1 Avrupa Ligi maçında görev aldı. Mücadelede Leicester City, Legia Varşova’ya 1-0 kaybetti.

SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Öte yandan 2019 yılında Hırvatistan Ligi’nde oynanan Hajduk Split – Lokomotiva Zagreb mücadelesindeki hatalı yönetimiyle tepki toplayan Bebek, bir gece kulübü önünde saldırıya uğradı. Olaylı hakem, bir grup taraftar tarafından önce sözlü olarak taciz edildi ve ardından fiziksel saldırıya uğradı. Hırvatistan Futbol Federasyonu olayı kınarken saldırganların derhal bulunması için devlet organlarına çağrıda bulundu.

Fenerbahçe'nin maçına atanmıştı: UEFA'dan flaş Ivan Bebek kararı!

Ivan Bebek’in 26 Eylül 2021’de Hajduk Split ile Lokomotiva Zagreb maçından sonra ses kaydı da ortaya çıkınca, Hırvatistan Futbol Federasyonu Ivan Bebek’in savunmasını isteyerek hakkında soruşturma başlatmıştı. Bebek bir süre açığa alınmıştı.

Fenerbahçe’nin maçına atanmıştı: UEFA’dan flaş Ivan Bebek kararı!

Yorumlar kapalı.