Filenin Sultanları’nın maçında TRT’den yine skandal hareket!

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2021 Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Sırbistan'a 3-1 mağlup oldu. Maç esnasında yayımlanan reklamlar ise olay yarattı. RTÜK Üst Kurulu Üyesi İlhan Taşçı, TRT'nin yasaya aykırı bir biçimde reklam yayımlandığını savundu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

A Milli Kadın Voleybol Takımı 2021 Avrupa Şampiyonası yarı finalinde dün karşılaştığı Sırbastan’a 3-1 mağlup olarak final biletini kaçırdı. Turnuvada üstün bir performans sergileyen Filenin Sultanları, bu sonuçla final şansını kaybetti ama üçüncülük maçına çıkma hakkı kazandı.

MAÇ TRT’DEN NAKLEN YAYINLANDI

Filenin Sultanları’nın yarı final aşamasındaki maçı, TRT 1 ekranlarından canlı yayınlandı. Maç yayınının ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun CHP’li Üyesi (RTÜK) İlhan Taşcı, TRT’nin yasaya aykırı bir şekilde reklam yayımladığını öne sürdü.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Taşcı, “Halkın vergileriyle fonlanan TRT yasaya aykırı biçimde maç içine reklam alıyor! Servis atarken bile reklam giriyorlar. Oysa mevzuata göre spor karşılaşmalarının bölüm, duraksamalar ve devre araları dışında, bant reklamlar dâhil hiç bir türde reklam yayınlanamaz” ifadelerini kullandı.

Söz konusu iddia ile ilgili TRT yetkililerinden henüz bir açıklama yapılmadı.

Filenin Sultanları’nın maçında TRT’den yine skandal hareket!

Yorumlar kapalı.