Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan skandal sözler: Türkleri görmek istemiyorum

Ürdün’de düzenlenen ‘Bağdat İşbirliği ve Ortak Konferansı’ndan sonra konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye karşıtı açıklamalar yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı ziyaretlerinin dönüşünde yaptığı cumhurbaşkanlığı uçağında gazetecilere yaptığı demeçlerin bir benzeri Fransa’dan geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ürdün’de düzenlenen “Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı” sonrasında konuştu.

Avrupa’nın NATO içinde daha kararlı bir rol üstlenmesi gerektiğini dile getiren Macron, “İttifak bağlı olmam gereken bir şey değil, seçmem gereken ve birlikte çalıştığım bir şey. Stratejik özerkliğimizi yeniden düşünmeliyiz” dedi.

“Avrupa, teknoloji ve savunma yetenekleri konusunda daha fazla bağımsızlık kazanmalıdır” diyen Macron, Avrupa’nın kendisini geliştirme çabasının da NATO’ya bir alternatif olarak görülmemesi gerektiğini dile getirdi.

Paris’e dönüşte 3 gazeteciye konuşan Macron, “Daha güçlü bir Avrupa ittifak içinde kıtanın daha bağımsız olmasını sağlayacaktır. NATO’nun içinde, NATO’yla birlikte hareket etmeye imkan tanıyacak fakat NATO’ya bağımlı olmamayı getirecektir” dedi.

“TÜRKLERİN MASAYA OTURMASINI İSTEMİYORUM”

Wall Street Journal’da yayınlanan haberde Macron’un Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimin kaynaklarından biri olduğuna da değinilirken, doğu Avrupa ülkelerinin liderlerinin Macron’u suçladığı da belirtildi. Macron, Rusya-Ukrayna savaşının başladığı dönemde ve öncesinde de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşüyor ve hatta tehdit ediyordu.

Macron’un cumhurbaşkanlığı uçağında, “Bütün Avrupalılar ve Batılılar bana ahlak dersi verenler bana müzakere masasında kimin oturması gerektiğini söylemeli. Bana kalırsa ben Çinlilerin ve Türklerin bundan sonraki aşamada ne olacağını görüşmek için yalnız müzakere etmelerini istemiyorum” dediği de kayıtlara geçti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan skandal sözler: Türkleri görmek istemiyorum

Yorumlar kapalı.