Gazeteci Candaş Tolga Işık seçim tarihini açıkladı! Kısa süre sonra paylaşımını sildi

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda seçimlerin 7 Mayıs’ta yapılacağını iddia etti. Işık, daha sonra paylaşımını kaldırdı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haziran ayında yapılması planlanan 2023 seçimleriyle ilgili “Öne çekebiliriz” açıklamasının ardından gözler nisan ve mayıs ayına çevrildi.

AKP cephesinden yapılan açıklamalarda seçimlerin mayıs ayında yapılabileceği söylenirken, gazeteci Candaş Tolga Işık, 2023 seçimlerinin 7 Mayıs’ta yapılacağını öne sürdü.

Twitter hesabından paylaşım yapan Işık, “Seçim 7 Mayıs’ta” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Candaş Tolga Işık seçim tarihini açıkladı! Kısa süre sonra paylaşımını sildi

Işık, kısa bir süre sonra paylaşımını sildi.

SÜREYYA SADİ BİLGİÇ 7 VE 14 MAYIS’I İŞARET ETMİŞTİ

Öte yandan, AKP Isparta Milletvekili TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç de Ekonomim gazetesine verdiği röportajda 2023 seçimlerinin en geç 7 Mayıs veya 14 Mayıs’ta yapılabileceğini söylemişti.

Bilgiç’in açıklamasının tamamı şöyle;

“Kurban Bayramı, Hac dönemi, okulların tatil olması, üniversite sınavı dikkate alındığında seçimlerin Haziran’a kalmadan Mayıs ayı içerisinde bir tarihte olacağı net diyebiliriz. Meclisten, Mayıs ayına ilişkin bir kararı çıkarabilmek mümkün olur mu olmaz mı önümüzdeki süreçte ilgili arkadaşların yapmış olacakları temaslarla netleşeceğini düşünüyorum. Öyle olmadığı takdirde Cumhurbaşkanı kararı ile bu süreç işleyecek. 6 Nisan’dan sonrası için muhalefetin açıklamaları var ama netice itibariyle bütün bu Haziran ayının takvimini de göz önüne aldığımızda en geç Mayıs ayının 7 ‘si ya da 14’ü gibi seçimlerin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Buna bağlı olarak da zaten aday listelerinin belirlenmesi ve teslim edilmesi, Nisan başına tekabül ediyor. Önümüzde de epey bir iş yükü var, ocak, şubat ve mart aylarında Meclisin çok yoğun bir çalışma içerisinde olacağını düşünüyorum. Ben siyasi partilerin kendi içlerinde bu süre içerisinde belli bir noktaya gelebileceklerine de inanıyorum.”

Gazeteci Candaş Tolga Işık seçim tarihini açıkladı! Kısa süre sonra paylaşımını sildi

Yorumlar kapalı.