Gazeteci Candaş Tolga Işık’tan yeni Kabine iddiası: İsimleri tek tek açıkladı

Gazeteci Candaş Tolga Işık, kendisine ait twitter hesabından bugün ilan edilecek olan yeni Kabine'yle ilgili kulis bilgilerini paylaştı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de ilk kez yapılan 2. tur oylamada yüzde 52,14 oy oranına ulaşarak yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Seçimin ardından gözlerse kurulacak yeni Kabine’ye çevrildi.

Yeni Kabine’nin bugün saat 22.00’da açıklanması beklenirken, gazeteci Candaş Tolga Işık yeni Kabine’ye ilişkin kulis bilgilerini paylaştı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Candan Tolga Işık, mevcut Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın’ın MİT Müsteşarlığı’na getirileceğini öne sürdü.

Işık’ın paylaşımına göre, Eski kabineden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yeni dönemde de görevlerine devam edecek.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ın yeni dönemde de görevine devam edeceğini belirten Işık, İçişleri Bakanlığı’na Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanlığı’na Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Uğur İbrahim Altay, Adalet Bakanlığı’na Mustafa Şentop ya da Bülent Turan, Bilim ve Sanayi Bakanlığı’na Fatih Kacır, Ulaştırma Bakanlığı’na Hayri Baraçlı, Milli Savunma Bakanlığı’na ise Yaşar Güler’in atanacağını öne sürdü.

 

 

Gazeteci Candaş Tolga Işık’tan yeni Kabine iddiası: İsimleri tek tek açıkladı

Yorumlar kapalı.