“Geliyor gelmekte olan” şarkısını yapan Mazlum Çimen: Kılıçdaroğlu için yazmadım

Mazlum Çimen, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Geliyor gelmekte olan" ifadesi üzerine yaptığı aynı adlı şarkıyı anlattı. Çimen, "Yaşadığım gündemin bende bıraktığı izler sonucunda bu çalışmayı yaptım" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanatçı Mazlum Çimen, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Geliyor gelmekte olan” ifadesini şarkı yaptı.

“Bu ülkede yaşıyorum, yaşadığım gündemin bende bıraktığı izler var. Bütün bunların sonucunda böyle bir çalışma yapma ihtiyacı hissettim” diyen Çimen şunları söyledi:

“Öncelikle ben bunu Kemal Kılıçdaroğlu için yazmadım. Yani ama bir yapı itibariyle ortam gündem onu gösteriyor. Bundan bir rahatsızlığım yok ama netleştirmek için söylüyorum. Bunu şu an için düşünüp yazmış değilim. Daha önce Kemal Bey’den (Kılıçdaroğlu) bu ‘Geliyor gelmekte olan’ mottosu çıktı ortaya ve ben bunu kullandım hoş bir ritmi var ‘Geliyor gelmekte olan’nın. Bir de şimdi olduğum, yaşadığım sorunların bende de bir somut göstergesi olması adına böyle bir çalışma yapmak istedim. Bir katkı yapmak istedim. Çünkü; bir sürece girdik. O sürecin iyi değerlendirilip bir enerji verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben kendi açımdan söylüyorum bunu. Herkes böyle düşünmek zorunda değil. Ama bir enerji oluşturmak, bir katkıda bulunmak gibi bir derdim vardı ki öyle bir sorumluluğum da var bu toplumda yaşıyorum. Bu ülkede yaşıyorum. Benim de kendi içinde yaşadığım sorunlar, çelişkilerim var. Ve yaşadığım gündemin bende bıraktığı izler var. Bütün bunların sonucunda böyle bir çalışma yapma ihtiyacı hissettim.

‘DAHA DA KARAMSAR GÜNELERE GİTMEYİZ UMARIM’

Gündemi değerlendirme lüksüm bile yok diye düşünüyorum artık. Çünkü; doğa kendi gündemini değerlendirip bize sunuyor. Biz oradan ne kadar ders alıyoruz, almıyoruz? Ya da buradan ne kadar sağlıklı bir çıkarsama yapıyoruz. Mesele o aslında, oradan bakmak lazım. Bunun önemsenmesi, buraya dikkat edilmesi gerekiyor. Bunun da çok farkında olunduğunu sanmıyorum. Çünkü son yaşananlardan sonra bu ülkedeki bu felaket, bu acılardan sonra hala öyle demeçler geliyor ki biz hala bunlardan bir şey algılamış değiliz. Doğanın bize vermek istediği mesajı algılamamışız. Nasıl davranmamız gerektiğini hala netleştirmemişiz. Asıl oradan bakmak gerek. Fransız düşünürün güzel bir sözü var ‘Doğayla savaş halindeyiz eğer kazanırsak kaybedeceğiz.’ Yani bu her şeyi açıklayabilen bir söylem. Yani o anlamda çok hoş bir portre yok göğsümüzde.

Böyle bir fotoğraf yok. Acının bize sunduğu renk kara. Çok karamsar günlerdeyiz ve daha da karamsar güne gitmeyiz umarım diye bir düşünce var içimde. Yani inşallah daha da karamsar bir ortama girmeyiz.”

‘UMUDUMUZU DİRİ TUTMAK İSTİYORUM’

Anka’ya konuşan Çimen, yaptığı çalışmanın ritmik olmasını neden istediğini ise “Çünkü bir enerji olsun istiyorum, yani umudumuzu diri tutmak istiyorum. Çok afaki bir derdim yok benim. Bir söylem geliştirmek ve o söylemi de kendi içinde bir enerjiye dönüştürüp o enerjiden de umudumuzu besleyip insanın insanca gibi yaşayabileceği bir dünya, bir hayat, bir ülke, bir coğrafya özlem içindeyim ve bunun için de katkı sunmaya devam edeceğim elimden geldiği kadar” sözleriyle açıkladı.

Şarkıyı herhangi bir partiye vermek için yapmadığını belirten Mazlum Çimen, sözlerini şöyle noktaladı:

“Şarkı yayınlandıktan sonra da Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşmadım. Çünkü geri dönüş yapmasını da beklemiyorum. Çünkü ben bir hedef alarak işte bunu yaptım profesyonel anlamda bir partiye bunu yapıp verip, oradan para alayım öyle bir dünyam olmadı. Hiçbir zaman olmadı. Ben yaptım, söyledi tüm arkadaşlarım. Sokaktaki insanlara söylettim ve sundum. Dedim ki böyle bir şey yaptım. Bir katkıdır bu. Ben şu ortama bir katkı sunmaya çalışıyorum. Yani yüreğimdeki yolun içerisindeki enerjinin üzerine bir enerji eklemeye çalıştım. Bir geri dönüş şu ana kadar olmadı ama olmasını da beklemiyorum zaten. Öyle bir beklentim de yok.”

“Geliyor gelmekte olan” şarkısını yapan Mazlum Çimen: Kılıçdaroğlu için yazmadım

Yorumlar kapalı.