Göçük altından çıkarılan kediye “Enkaz” adı verildi: Arama kurtarma ekibinin can dostu oldu

Gaziantep Nurdağı’nda arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Mardin İtfaiyesi ekibi enkazdan çıkardığı kediye Enkaz ismini verdi. Kedi, ekibin can dostu oldu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Depremlerle yıkılan Atatürk Mahallesi’ndeki Akan Apartmanı’nın enkazından 129. saatte 5 kişiyi kurtaran Mardin İtfaiyesi ekibi, aynı enkazdaki 2 kediyi de sağ çıkardı.

Bir kediyi sahibine ulaştıran ekip, sahibi çıkmayan diğer kedinin bakımı ve beslenmesini üstlendi. “Enkaz” adı konulan kedi, arama kurtarma ekibini yalnız bırakmıyor.

Mola zamanlarında ekip üyelerinin kucağına çıkan ve kendisini sevdiren “Enkaz” ekibin maskotu haline geldi.

Kedinin bakımını üstlenen itfaiye görevlisi Ali Çakas, 90 kişilik ekiple depremin ilk gününden bu yana durmaksızın arama kurtarma yaptıklarını, bir kişiyi daha canlı çıkarabilmek için çalıştıklarını anlattı.

“BELKİ KEDİNİN SAHİBİNİ DE BULACAĞIZ”

Ekip olarak 129. saatte biri çocuk 5 kişiyi enkazdan çıkardıklarını, bunun kendilerine moral olduğunu anlatan Çakas, şunları kaydetti:

“Bunun yanında diğer canlıları da çıkarıyoruz. Depremin dördüncü gününde Van kedisi cinsi bir kedi çıkardık. Sahibine teslim ettik. Bir sonraki gün de bu kediyi kurtardık. İsmini de Enkaz koyduk, enkazdan çıkardığımız için. Belki biraz itici geliyor kulağa ama bu şekilde anısı olsun dedik. Biz de burada yediğimiz içtiğimiz her şeyi Enkaz ile paylaşıyoruz. Kedi de buradan ayrılmadı, dikkatimizi çeken husus da buydu. Biraz da ipucu almaya çalışıyoruz açıkçası. Çünkü belki kedinin sahibini bulacağız. Ama buradan ayrılmıyor. Bir hüzün de görüyorum üstünde. Belki sahibi gelir diye özellikle burada tutuyorum. Ama sahibi çıkmazsa yanımda götürmeyi düşünüyorum, bir anısı olacak benim için.”

Göçük altından çıkarılan kediye “Enkaz” adı verildi: Arama kurtarma ekibinin can dostu oldu

Yorumlar kapalı.