Google Pixel 6 ve 6 Pro’nun fiyatı ortaya çıktı

Google Pixel 6 serisi için çalışmaları devam ediyor. Yakın zamanda tanıtılması beklenen telefonun fiyatı ortaya çıktı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pixel serisi altında kendi akıllı telefonlarını yılda bir veya iki model olarak üreten Google, bu sene de geleneği bozmuyor. Pixel 6 ve 6 Pro olarak iki farklı telefon çıkarmaya hazırlanan şirket, performans ve Android deneyimiyle kullanıcıları kendine çekmeyi hedefliyor. Merakla beklenen telefonların tanıtım tarihi yaklaştıkça yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

Sonbaharda yeni telefonlarını tanıtmaya hazırlanan şirket, geçtiğimiz günlerde Pixel serisi hakkında bazı ipuçları yayınladı. Böylelikle telefonlarda kullanılan 5nm Tensor işlemci ve ekran özellikleri ortaya çıktı. Ancak gelen bilgiler bu özelliklerin pek de ucuz olmadığını gösteriyor.

Google, Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modellerinde oldukça pahalı parçalar kullanıyor. Özellikle işlemcisi ile öne çıkan şirket, bu modellerde Samsung yapımı 5nm Tensor işlemciler kullanıyor. Henüz performansının nasıl olacağı bilinmeyen bu işlemci, telefonu doğrudan iPhone rakibi yapıyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre Google Pixel 6 Pro, 120Hz yenileme hızına sahip 6.7 inç AMOLED ekran ile karşımıza çıkıyor. Pixel 6’da ise 90Hz yenileme hızına sahip 6.4 inç AMOLED ekran yer alıyor.

Standart model 128 GB/256 GB depolama seçeneği ve 8 GB RAM, Pro modeli ise 128 GB/256 GB/512 GB depolama seçenekleri ve 12 GB RAM ile kullanıcıların karşısına çıkacak. İşlemci konusunda Pixel 6 Pro modeli herhangi bir avantaja sahip değil. Ancak RAM ve depolama söz konusu olduğunda farkını ortaya koyuyor.

Tüm bu özelliklerin fiyatı ise standart model için 899 ile 999 dolar arasında olacak. Pro varyantı için ise şirketin belirlediği fiyat 1099 ile 1199 dolar arasında. Henüz kesin olmayan bu fiyatlar, bugüne kadar ki en pahalı Pixel serisi olacağı düşünülüyor.

Google Pixel 6 ve 6 Pro’nun fiyatı ortaya çıktı

Yorumlar kapalı.