Grup nasıl yazılır? Grup mu gurup mu? Grup kelimesinin TDK yazılışı

Grup nasıl yazılır? Günümüzün en temel problemleri arasında yazım yanlışları da yer alır. Türkçe’yi doğru kullanmak bilgi kirliliğine yol açmamak adına oldukça önemlidir. Peki, TDK sözlüğüne göre grup kelimesinin doğru yazılışı nedir? Gurup mu grup mu? İşte cevabı...

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Grup kelimesi her alan için kullanıma uygun bir kelimedir. Toplu organizasyonlar ve benzeri toplulukları nitelemek adına kullanılan bu kelimenin aslında doğru yazımı nedir, merak edilen bir soru olmaktadır.

Sıklıkla kullanım gerekliliği bulunan; gerek niteleme gerekse de belirtme anlamlarına gelen grup nasıl yazılır? Doğrusu grup mu, grub mu? TDK kaynağına göre işte cevabı!

GRUP NASIL YAZILIR?

Türk Dil Kurumu’nun hizmete sunduğu online sözlükte sıkça yapılan hatalar arasında yer alan ‘grup’ sözcüğünün doğru yazımı ve cümle içinde kullanılmış örneklerine bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

DOĞRU YAZILIŞI GRUP MU, GURUP MU?

TDK’ye göre ‘grup’ olarak yazılmalıdır. Birçok kişi ‘gurup’ yazarak hataya düşmektedir.

Grup (doğru kullanım)

Gurup (hatalı kullanım)

GRUP KELİMESİNE CÜMLE İÇİNDE ÖRNEKLER

Grup kelimesi cümle içerisinde kullanılırken bazı hatalar yapılır. Bu kelime doğru ve yanlış yazılmış şekilde cümle içerisindeki örnekleri aşağıda bulabilirsiniz.

  • Grup olarak adaya gideceğiz. Doğru
  •  Farklı guruplar halinde yarışmaya katılacağız. Yanlış

Grup nasıl yazılır? Grup mu gurup mu? Grup kelimesinin TDK yazılışı

Yorumlar kapalı.