Güne düşüş ile başlayan döviz kurları yeniden yükselmeye başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yeni ekonomik tedbirleri açıklamasının ardından sert düşen döviz kurları, bu sabah da kayıp verdi. Dolar, bu sabah 11,10 seviyesine, euro da 13'ün altına kadar indi. Ancak, kurlar bu seviyeden geri döndü.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünkü kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “kur garantili TL hesabı” dahil bir dizi ekonomik önlemler açıkladı. Bu açıklamanın ardından dün yüzde 23 düşüşle kapanan dolar/TL bu sabah yüzde 17’in üzerinde değer kaybıyla 11,10 seviyelerini test etti. Euro/TL de 13 seviyesinin altına indi.

Döviz kurlarındaki düşüş sabah saatlerindeki düşüşün ardından yeniden yükselmeye başladı. Saat 10.00 itibariyle dolar 12,11 seviyesinde, euro ise 13.66 seviyesinde işlem gördü.

ERDOĞAN, NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, “Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın ‘kur daha yüksek olacak’ diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak” demişti. Şirketler tarafından yapılacak temettü ödemeleri üzerindeki stopajı yüzde 10’a indireceklerini belirten Erdoğan, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirileceğini söylemişti. Erdoğan ayrıca, Türkiye’nin serbest piyasa ekonomisinden ve kambiyo rejiminden en küçük geri adım atmaya bir niyeti olmadığını da bildirmişti.

Güne düşüş ile başlayan döviz kurları yeniden yükselmeye başladı

Yorumlar kapalı.