Halıya dökülen çay ve kahve lekesinden kurtulmak mümkün! Bu yöntem lekeleri söküp atıyor

Halı üzerine dökülen çay veya kahve lekesi can sıkıcıdır. Bu lekeden sizi kurtaracak harika bir temizlik yöntemi bulunuyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günlük yaşantımızda sıklıkla tükettiğimiz çay ve kahveler bazen halıların üzerine dökülebiliyor.

Halının üzerine dökülen çay ve kahve lekerini temizlemek bazen sandığımızdan daha zor olabiliyor. Özellikle şekerli içecekler kalıcı iz bırakabiliyor. Ancak bu lekelerden kolay bir şekilde kurtulmak mümkün. Peki, halı üzerine dökülen çay ve kahve lekelerini nasıl temizleriz? İşte detaylar…

Günlük hayatta sık sık tüketilen çay, kahve ve şekerli meşrubatlar bazı küçük sakarlıklar nedeniyle halının üzerine dökülebiliyor.

Halıya dökülen bu içecekler, lekelere neden olabilir. Uzun uğraşlara rağmen bu lekelerin tam olarak çıkmadığını görüyorsanız, birazdan öğreneceğiniz yöntem sayesinde çay ve kahve lekesinden kurtulmak mümkün.

Posta’da yer alan içerikte; halıya dökülen çay, kahve ve şekerli meşrubat lekelerinin nasıl temizleneceği paylaşıldı. Bu yöntem sayesinde lekelerden kurtulmak çok kolay.

Halınıza çay döküldüğünde öncelikle halınızın dokusu için uygun talimatlar olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Kaliteli halıların birçoğu bu talimatlara sahiptir ancak merak etmeyin bunun haricinde de halınıza zarar vermeden yapabileceğiniz doğal yöntemler var.

HALIDAKİ ÇAY LEKESİNİ GEÇİREN YÖNTEM

Halıdaki çay veya kahve lekesini geçiren yöntem paylaşıldı. Tamamen doğal olan bu yöntem herkesin işini kolaylaştıracak.

Bir kabın içerisine ılık su koyun. Suya çeyrek limon suyu ve çok az mutfak deterjanı ekleyin. Bu malzemeleri karıştırdıktan sonra temizlik süngerini karışıma batırın. Yalnız süngerde olan fazla suyu sıkmayı unutmayın. Hafifçe lekenin dışından merkezine doğru süngerle silin. Temizlendiğini görene kadar devam edin. Sildiğiniz alanı temiz suyla durulayın.

Eğer hâlâ leke varsa temizleme ve durulama işlemini tekrarlayın. Temizlik ve durulama sırasında fazla suyu aldırmak için yanınızda temiz kuru bez bulundurmayı unutmayın. Tüm işlemlerin sonunda halıyı kurumaya bırakın.

Halıya dökülen çay ve kahve lekesinden kurtulmak mümkün! Bu yöntem lekeleri söküp atıyor

Yorumlar kapalı.