Havai fişek fabrikası patlaması davasında 6’ncı duruşma görüldü

Sakarya Hendek’teki havai fişek fabrikasının patlaması sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiği ve 128 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davanın altıncı duruşması yapıldı. Duruşmada, esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı; tüm sanıklar hakkında, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olma" suçlamasıyla 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya Hendek’teki havai fişek fabrikasının patlaması sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiği ve 128 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davanın altıncı duruşması yapıldı. Duruşmada, esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı; tüm sanıklar hakkında, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olma” suçlamasıyla 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Sakarya Hendek’te 3 Temmuz 2020 tarihinde; 7 işçinin hayatını kaybettiği, 128 kişinin yaralandığı Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’ndaki patlamaya ilişkin davanın altıncı duruşması, bugün yapıldı.

Duruşmada savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Mütalaada; sanıklar Ali Rıza Ergenç Coşkun ve Yaşar Coşkun’un “olayın meydana gelmesinde ihmal ve kusurlarının bulunduğu”, sanık Hasan Ali Velioğlu’nun resmi olarak fabrika müdürü olmasa da fabrikada fiilen bu sıfatla görev yaptığı, sanık Erşan Öztürk’ün fabrikada yetki ve söz sahibi olduğu, sanık Asiye Angın ve katılan sanık Ahmet Çağırıcı’nın işveren vekili sıfatı bulunduğu olayın meydana gelmesinde ihmal ve kusurlarının bulunduğu, sanık Aslı Bozkurt’un ihmal ve kusurunun bulunduğu belirtildi.

Mütalaada, tüm sanıklar hakkında; “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçlaması ile iki yıl sekiz aydan 22 yıl altı aya kadar hapis cezası istendi.

Patlamada yakınların kaybeden ailelerin avukatları, mütalaaya katılmadıklarını; sanıkların “bilinçli taksirle” değil “olası kastla” suçlanması gerektiğini belirtti. Avukatlar, esas hakkındaki mütalaa karşısında savunma için ek süre talep etti.

Öte yandan aralarında A sınıfı iş güvenliği uzmanı, kimya mühendisi, inşaat mühendisi ve bilgisayar mühendisinin bulunduğu 7 kişilik bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda, fabrika yetkililerinin elektrik tesisatı, depolama alanlarının güvenliği, fabrika yetkililerinin risk değerlendirmesi, işçi sağlığı ve güvenliği gibi birçok alanında kusurlarının olduğu belirlenmiş ve hazırlanan rapor mahkeme heyetine sunulmuştu.

Ayrıca bilirkişi raporunda fabrikada gerçekleşen 4 ayrı patlamadan biri olan misket deposundaki patlamanın 13 bin 396 kilogram TNT’ye (5700 kilo gök bombası) eş değer miktarda patlama olduğu belirtilmişti.

Havai fişek fabrikası patlaması davasında 6’ncı duruşma görüldü

Yorumlar kapalı.