Hayatlarının şokunu yaşadılar: ‘İki yıl boyunca köpek sanıp beslediler…’

İki yıl boyunca 'mastif' cinsi bir köpek yetiştirdiklerini düşünen aile, yetiştirdikleri hayvanın bir köpek bile olmadığını öğrendiklerinde hayatlarının şokunu yaşadı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Köpekler, insanların en sadık dostları olarak bilinir ve hepimizin bildiği üzere boyutları türlerine göre farklılık gösterir. Köpek türleri, en küçük üyeler olan terrierlerden boyları iki metreye ulaşan kangallara kadar geniş bir yelpazeye sahiptir.

Çin’in güneybatısındaki Yunnan kentinde, iki yıl boyunca ‘mastif’ cinsi bir köpek yetiştirdiklerini düşünen aile, bir süre sonra yetiştirdikleri hayvanın bir köpek olmadığını öğrendi.

“İNANILMAZ BİR İŞTAHI VARDI…”

Tibet mastifi olduğunu sandıkları hayvan ile ilgili her şeyin göründüğü gibi olmadığının ilk işareti ağırlığıydı. Zira bu devasa köpekler 150 kiloya kadar ulaşabilirken, kendi hayvanları şaşırtıcı bir biçimde “250 kiloya ulaşmıştı.” Arka ayakları üzerinde yürümeye başladığında ise işler bambaşka bir hal aldı.

Hayatlarının şokunu yaşadılar: 'İki yıl boyunca köpek sanıp beslediler...'

Independent’ın haberine göre, ‘köpeğin’ inanılmaz bir iştahı vardı ve “günde bir kova meyve ve iki kova erişte” yiyordu. Zaman geçtikçe köpek giderek bir ayıya benzemeye başlayınca sahibi bu durumu araştırmaya karar verdi ve China News’e demecinde, “Büyüdükçe ayıya daha çok benzemeye başladı” ifadesine yer verdi.

Sonunda yetkilileri aradı ve onlar da kadının şüphelerinin doğru olduğunu teyit etti.

YENİ EVİNE SEVK EDİLDİ

Öyle ki ayının safrasında bulunan bir kimyasal olan ursodeoksikolik asit, karaciğer hastalıkları ve safra taşlarının tedavisinde kullanılmaktaydı.

Ladbible’da yer alan habere göre, sonunda köpek sanılan ayı, Yunnan Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi tarafından alınarak bir hayvanat bahçesine sevk edildi.

Hayatlarının şokunu yaşadılar: ‘İki yıl boyunca köpek sanıp beslediler…’

Yorumlar kapalı.