HDP Bahçelievler ilçe binasına silahlı ve bıçaklı saldırı

İstanbul Valiliği, HDP Bahçelievler İlçe Başkanlığı binasındaki saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını ve olayla ilgili olarak üzerinden 2 kurusu tabanca ile 6 kuru sıkı mermi çıkan bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da HDP Bahçelievler İlçe Başkanlığı’na bugün öğlen saatlerinde bir kişi tarafından saldırıda bulunuldu. HDP Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Kuzu, olayı şöyle anlattı:

“Bir şahıs geliyor, ‘Üye olacağım’ diyor. Yönetici arkadaşlar yok diyorlar. Dışarı çıkıyor, geliyor. Çay veriyorlar. O sırada genç arkadaşlardan birine bıçak çekiyor. Üzerinde iki silah var. Onları çıkarıyor. Arbede yaşanıyor. Dışarıdaki esnaf ve insanlar üzerine hücum edince yakalanıyor. Sonra gelip polis alıp götürüyor. İlçede genç arkadaş bıçaktan dolayı hafif yaralandı.”

Kuzu, saldırganın Kocasinan Karakolu’na götürüldüğünü ve suç duyurusunda bulacaklarını söyledi.

Valilikten açıklama

HDP Bahçelievler İlçe Başkanlığı’na bugün öğlen saatlerinde bir kişi tarafından saldırıda bulunulmuş, olayda bir kişinin hafif şekilde yaralandığı duyurulmuştu.

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Valilik açıklaması şöyle:

“Bugün saat 13.30 sıralarında alınan bir ihbarda; HDP Bahçelievler ilçe binasına giden şüpheli bir şahsın, ilçe yöneticilerini tehdit ettiği ve çıkan arbede sonucu binayı kaçarak terk ettiği bildirilmiştir. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce (M.E.S) isimli şüpheli şahıs gözaltına alınmış, (2) adet kurusıkı tabanca ve (6) adet kurusıkı tabanca mermisi ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır.”

HDP Bahçelievler ilçe binasına silahlı ve bıçaklı saldırı

Yorumlar kapalı.