HDP’den Devlet Bahçeli’ye ‘Amedspor’ yanıtı: Amed vardır, var olmaya devam edecektir

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Amedspor- Bursaspor müsabakasında yaşananlarla ilgili "Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor diye bir kulüpten de bahsedilemeyecektir" ifadelerini kullanan Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi. Bahçeli'nin doksanların karanlık çetelerine sahip çıktığını söyleyen Buldan, "Amedspor vardır, var olmaya devam edecektir. Amedspor gol atmaya devam edecektir. Olmayacak olanlar sizlersiniz. Bu seçimde gidecek olan sizlersiniz" diyerek kürsüde atkı açtı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Toplantıya, HDP Kadın Meclisi ve bileşen partilerinin temsilcileri, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, SES Eş Genel Başkanı Gönül Adıbelli, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Barış Anneleri, kadın, insan ve hukuk örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Buldan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“8 Mart’ı bu sene büyük bir felaketin gölgesinde karşılıyoruz.

Hafta sonu Amedspor – Bursaspor maçında örgütlü, faşist bir saldırıya ülkece tanık olduk. Sahada ırkçı gruplar tarafından tribünlerde sergilenen resimler bu saldırının arkasında kimlerin olduğunu bizlere bir kez daha çok net olarak göstermiştir.

Ben buradan Amedspor oyuncularına, yönetimine, taraftarlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Amedspor yalnız değildir. Hükümetin küçük ortağı bu kürsüde biraz önce yaptığı konuşmada ırkçı saldırılara, doksanların karanlık çetelerine bir kez daha sahip çıktı.

‘Amed yok’ dedi, ‘Amedspor yok’ dedi. Amed vardır, var olmaya devam edecektir. Amedspor vardır, var olmaya devam edecektir. Amedspor gol atmaya devam edecektir. Olmayacak olanlar sizlersiniz. Bu seçimde gidecek olan sizlersiniz. Irkçı konuşmalarınızla, saldırgan tavırlarınızla ve bu zihniyetinizle gitmeye mahkumsunuz. Biz sizi göndereceğiz.

90’lı yılların karanlık ruhunu yeniden canlandırmak isteyenlere, faşizmi can suyu olarak görenlere halkımız en büyük cevabını elbette sandıklarda verecek.

Bu ülkeyi doksanların karanlığına götürmenize asla izin verilmeyecek. Ama şunu da ifade etmek isterim ki siz doksanların karanlık çukurunda kalmaya devam edeceksiniz. Bütün Türkiye halklarına karşı geliştirilen bu tehdidin sahipleri bilsin ki demokrasi ve barış mücadelemizin karşısında bütün kirli tezgâhlarınızla birlikte yenileceksiniz, gideceksiniz ve kaybedeceksiniz.”

HDP’den Devlet Bahçeli’ye ‘Amedspor’ yanıtı: Amed vardır, var olmaya devam edecektir

Yorumlar kapalı.