Help Turkey ne demek? Sosyal medyada ‘Help Turkey’ tagi neden açıldı?

Türkiye'deki orman yangınları devam ederken sosyal medyada Help Turkey etiketi TT oldu. Instagram'da da birçok kullanıcı Help Turkey hastag'ini kullanarak paylaşım yapıyor. Help Turkey ne demek? Twitter'da Help Turkey tagi neden açıldı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya platformlarında gündeme dair pek çok detay ele alınmakta. Kullanıcıların bir araya gelerek önemli konuları öne çıkardığı platformda son olarak Help Turkey tagi gündeme girdi. Peki, Help Turkey ne demek? Sosyal medyada Help Turkey tagi neden açıldı?

Help Turkey ne demek? Twitter’da Help Turkey tagi neden açıldı? sorularının yanıtları merak edilen konular arasında yer alıyor. Yangınlara dair içeriklerin bulunduğu Help Turkey tagi nedir?

HELP TURKEY NE DEMEK?

Help Turkey’in Türkçe karşılığı, “Türkiye’ye yardım et” demektir.

HELP TURKEY TAGİ NEDEN AÇILDI?

Ülkemizde 5 gündür süren yangınlar, bazı noktalarda rüzgarın da etkisiyle devam etmekte. Bu nedenle yangın söndürme ekiplerinin durumu oldukça zorlu. Ekipmanların eksik kalması nedeniyle Türkiye’ye Yardım Et, tagi gündeme getirildi.

AB İLETİŞİME GEÇİLDİ

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’nin AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdiği, acil karşılık olarak AB Komisyonunun, Hırvatistan’dan 1 Canadair uçağının, İspanya’dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçtiği belirtildi.

“TÜRK MAKAMLARIYLA TEMAS HALİNDEYİZ”

Bu yangın söndürme uçaklarının “rescEU” adlı Avrupa sivil koruma varlıkları içinde yer aldığı kaydedilen açıklamada, AB Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi’nin Türk makamlarıyla düzenli temas içinde olduğu ifade edildi.

“DAHA FAZLA YARDIMA HAZIRIZ”

AB Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, AB’nin bu zor zamanlarda Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu belirterek, “Daha fazla yardım sağlamaya hazırız.” ifadesini kullandı.

Help Turkey ne demek? Sosyal medyada ‘Help Turkey’ tagi neden açıldı?

Yorumlar kapalı.