Her şeyi satıp gemide yaşamaya başladılar… Masrafları yarı yarıya indi

ABD’li bir çift, dünyayı dolaşmak için 2020 yılında evleri ile eşyalarını sattı ve denizde yaşamaya başladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üç yıl önce sıra dışı bir karar alarak sahip olduğu tüm mal varlıklarını satan John ve Melody Hennessee çifti yaşamlarını bir gemide sürdürüyor.

Çift, başlangıçta ABD’yi bir karavanla keşfetmeye karar verdi, ancak sonra yoruldular ve tekrar kurulu bir düzenlerinin olmasını istemediklerine karar verdiler.

John, Facebook’ta 274 günlük bir gemi gezisine ilişkin bir reklamla karşılaştı ve hemen dokuz aylık geziye kaydoldu.

Her şeyi satıp gemide yaşamaya başladılar… Masrafları yarı yarıya indi

Hennessee’ler o zamandan beri Avustralya’ya, Yeni Zelanda’ya ve Güney Pasifik’in diğer köşelerine seyahat ettiler ve şu anda Dominik Cumhuriyeti çevresinde yelken açıyorlar.

Hayatlarının artık daha heyecanlı ve ucuz olduğunu belirten John, Sky News’e “Artık bir telefon faturamız, bir gemi faturamız ve karaya çıktığımızda kullanacağımız birkaç kredi kartı faturamız var, ama hepsi bu.”

“Artık ipoteğimiz ya da ev masraflarımız yok. Artık araç sigortamız, mülk sigortamız veya faturalarımız da yok” dedi.

“HARCAMALARIMIZ YARIYA İNDİ”

İkili genellikle gemi karaya yanaştığında, üç ila beş gün boyunca keşif yapıyor ve dünyayı deniz yoluyla seyahat etmenin hem tutumlu hem de eğlenceli olduğu konusunda ısrar ediyor.

John, “Seyahat etmenin daha ucuz olduğundan eminiz. Şu anda harcamalarımız muhtemelen karada yaşadığımız zamankinin yarısına yakın” diye ekledi.

Her şeyi satıp gemide yaşamaya başladılar… Masrafları yarı yarıya indi

Hennessee’lerin rezervasyonları Aralık 2024’e kadar tamamen dolu ve yakında da bir kabin satın aldıkları Villa Vie konut yolcu gemisine binecekler.

Melody, “Bir kabin satın almak istedik ki onu istediğimiz gibi tasarlayalım. Gemide muhtemelen en az 15 yıl boyunca bizim evimiz olacak” dedi.

Denize olan bağlılıklarını açıklayan Melody, “Biz sadece su insanlarıyız. İkimiz de tekneciyiz. Okyanusta olmayı seviyoruz” diye konuştu.

Her şeyi satıp gemide yaşamaya başladılar… Masrafları yarı yarıya indi

Yorumlar kapalı.