Her zaman nasıl yazılır? Herzaman ayrı mı yazılır, bitişik mi yazılır? Her zaman kelimesinin TDK yazılışı

Yazım yanlışları ile ilgili en sık karşı karşıya kaldığımız birleşik ya da ayrı yazılan sözcüklerdir. Her zaman kelimesi bu kelimeler arasında yer alıyor. Peki, her zaman nasıl yazılır? Herzaman TDK yazımı ayrı mı, bitişik mi? Her zaman kelimesinin doğru yazılışı hakkında bilinmesi gerekenler.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günlük hayatımızda yazım yanlışları ile sık sık karşı karşıya kalma durumundayız. Genelde birleşik ya da ayrı olarak yazılan kelimeler birçoğumuzun kafasını karıştırabilir.  Her zaman kelimesi oldukça yaygın olarak kullanılan bir kelime olmasından dolayı, doğru yazılması çok önemli bir konudur.

Her Zaman Nasıl Yazılır?

Her zaman kelimesinin doğru yazılışı kişiler tarafından çok merak ediliyor. Her zaman kelimesi “her zaman” şeklinde doğru şekilde yazılıyor. Fakat kişiler bu kelimeyi yanlış yazabiliyor. Her zaman kelimesinin doğru yazılışını öğrenmek isteyen kişiler farklı kaynaklarda bilgi arayışı içine girebiliyor. Her zaman kelimesi bazen kişiler tarafından “herzaman” şeklinde yazılabiliyor.

Herzaman mı, Her Zaman mı Nasıl Yazılır?

Türk Dil Kurumu’na göre sık sık kafamızı karıştıran ‘her zaman’ ayrı olarak yazılmaktadır. Yani iki kelime olarak ayrı şekilde ele alınır ve yazılır.

Her Zaman Kelimesinin Cümle İçerisindeki Örnekleri

Ben senin her zaman yanındayım.

Her zaman kalbini dinlemelisin.

Her zaman nasıl yazılır? Herzaman ayrı mı yazılır, bitişik mi yazılır? Her zaman kelimesinin TDK yazılışı

Yorumlar kapalı.