Hesabına yanlışlıkla 26 milyon dolar yatırılan adam neye uğradığını şaşırdı: O kadar sıfır vardı ki korktum

Brezilya'da taksicilik yapan Nascimento'nun hesabına yanlışlıkla 131 milyon Brezilya reali, yani yaklaşık 26,4 milyon dolar yatırıldı. Taksici, parayı iade etti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brezilya’nın Tocantins eyaletindeki Palmas şehrinde 58 yaşındaki Antônio Pereira do Nascimento, banka hesabına baktığında, hesabında 131 milyon Brezilya reali, yani yaklaşık 26,4 milyon dolar olduğunu gördü. Oysa ki Nascimento’nun hesabında yalnızca 46 dolar vardı.

Daily Star gazetesinin aktardığına göre, Palmas’ta taksicilik yapan Antônio Pereira do Nascimento, hesabında yazan ‘tüm o sıfırları gördüğünde korktuğunu’ söyledi. Nascimento, loto oynamadığını, bu yüzden hesabındaki parayı görünce aklının karıştığını belirtti.

‘PARAYI TUTMAYI HİÇ DÜŞÜNMEDİM’

Turistler için taksicilik yaparak geçinen ve sabit bir geliri olmayan Nascimento, “O kadar çok sıfır vardı ki korktum. Hayatımda hiç böyle bir para görmemiştim ya da böyle bir param olmamıştı. Bu yalnızca loto oynasam olurdu ama ben loto oynamam. Yani, çok zordu” dedi. Dört çocuğu ve 14 torunu olan adam, “Eve gittim ve eşime ‘Zengin olduk’ dedim. Ama eşim hemen ‘Parayı geri verelim’ dedi. Bankaya gittim, bir kağıt imzaladım ve o akşam saat 9’da para hesabımdan gitmişti” ifadelerini kullandı.

Nascimento, “Parayı elimde tutmayı hiç aklından geçirmedim” derken, paranın Nascimento’nun hesabına iki banka arasındaki bir havale sırasında hata yapılmasından ötürü yanlışlıkla yatırıldığı açıklandı.

Ülkede yürürlükte olan 1968 tarihli Hırsızlık Kanunu uyarınca bir kişinin banka hesabına yanlışlıkla para yatırıldığında söz konusu meblağı geri vermesi gerekiyor. Aksi takdirde, ilgili kişiye söz konusu kanun kapsamında suçlama yöneltiliyor.

Hesabına yanlışlıkla 26 milyon dolar yatırılan adam neye uğradığını şaşırdı: O kadar sıfır vardı ki korktum

Yorumlar kapalı.