Hiç kimse nasıl yazılır? Hiçkimse ayrı mı yazılır, birleşik mi? Hiçkimse kelimesinin TDK yazılışı

Türkçe’de bazı kelimelerin yazılışı ile ilgili olarak insanlar kararsız kalabilmektedir. Bu sebeple Türk Dil Kurumu bu kelimelerin nasıl yazıldığı ile alakalı olarak bilgiler vermektedir. Bunlardan biri de hiçkimse kelimesidir. Peki, hiç kimse kelimesi nasıl yazılır? TDK sözlüğünde hiçkimse kelimesinin yazılışı nedir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkçe’de yanlış olarak yazılan bazı kelimeler dikkat çekmektedir. Birleşik yazıldığı sanılan birçok sözcük vardır. Bu kelimeler yanlış yazılarak kulaktan kulağa yayılıp, bilgi kirliliği oluşturur.

Hiç kimse kelimesinin nasıl yazıldığı insanlar tarafından merak edilmektedir. Bu sebeple pek çok kişi sözcüğün yazılışı ile ilgili olarak Türk Dil Kurumu sitesinde araştırma yapmaktadır.

Hiç kimse sözcüğünün doğru yazımı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki TDK sözlüğüne göre hiç kimse kelimesi nasıl yazılır? Hiç kimse ayrı mı, birleşik mi yazılır? İşte TDK’ye göre hiç kimse kelimesinin imlası…

Hiç Kimse Mi, Hiçkimse Mi Nasıl Yazılır?

Hiç kimse sözcüğünün bitişik mi yoksa ayrı mı yazıldığı insanlar tarafından merak edilmektedir. Bu bağlamda insanlar Türk Dil Kurumu üzerinden araştırmalar yapmaktadır. Sözcük hiç kimse şeklinde ayrı olarak yazılmalıdır.

Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre ‘hiç kimse’ ayrı olarak yazılmalıdır. Günümüzde birçok kişi bu sözcüğü birleşik olarak kullanır ve hataya düşer.

Hiç kimse (doğru kullanım)

Hiçkimse (hatalı kullanım)

Hiç Kimse Kelimesine Cümle İçinde Örnek

Hiç kimse beni anlamıyor!

Hiç kimse seni benim kadar fazla sevemez!

Hiç kimse nasıl yazılır? Hiçkimse ayrı mı yazılır, birleşik mi? Hiçkimse kelimesinin TDK yazılışı

Yorumlar kapalı.