Hindinin İngilizce isminin (Turkey) Türkiye olması için kampanya başlatıldı

Geçtiğimiz günlerde BM, Türkiye’nin yabancı dillerdeki ismi olan Turkey’i başvuru üzerine Türkiye olarak değiştirmişti. Söz konusu değişimin üzerine bazı kişiler turkey yani hindinin isminin Türkiye olarak değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde BM, Türkiye’nin yabancı dillerdeki ismi olan Turkey’i başvuru üzerine Türkiye olarak değiştirmişti. 1 Haziran tarihinden itibaren yürürlükte olan bu karar, özellikle Turkey kelimesinin İngilizce ‘hindi’ anlamına gelmesi nedeniyle sık sık karmaşıklığa yol açıyordu. Söz konusu değişimin üzerine bazı kişiler turkey yani hindinin isminin Türkiye olarak değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı!

Birleşmiş Milletler’e yapılan başvurunun ardından açıklama yapan BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, 1 Haziran’dan itibaren ülkemizin Turkey yerine Türkiye olarak isimlendirilmesini kabul ettiklerini duyurdu.

Türkiye ibaresinin Türk milletinin kültür, medeniyet ve değerlerini en iyi şekilde temsil ve ifade edeceğinin düşünülmesi üzerine yapılan bu başvurunun ardından artık yabancı dillerde de Türkiye olarak anılacak olan ülkemiz, ihraç ürünlerinde de değişime gidiyor.

Made in Turkey ibaresinin tarihe karışmasına neden olan karar ile artık tüm ihraç ürünlerinde Made in Türkiye ibaresi yer alacak.
Türkiye için bu isim değiştirme meselesi genel olarak ülkenin kültür ve değerlerinin en iyi şekilde temsil edilmesi için gündeme gelse de yabancı kaynaklara göre Turkey’in İngilizcede ‘hindi’ anlamına gelmesinin bu kararda etkisi var.

Hatta öyle ki yüzlerce insan Türkiye’nin isminin değiştirilmesinin ardından ‘hindi’nin (turkey) isminin değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı.

 

İmza kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Hindinin İngilizce isminin (Turkey) Türkiye olması için kampanya başlatıldı

Yorumlar kapalı.