Hindistan’da vaka sayısı 18 milyona dayanınca ölüler otoparklarda yakılmaya başlandı

Ölü sayısının 200 bini aştığı, vakaların 18 milyona dayandığı Hindistan'da krematoryumların kapasitesi dolup taşarken, Başbakan Narendra Modi’nin Hindistan Halk Partisi miting düzenliyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Korona virüsü kaynaklı ölü sayısının 200 bini aştığı Hindistan’da, krematoryumlarda yer kalmaması nedeniyle ölüler park ve otoparklarda yakılırken, iktidar partisi yerel seçimler öncesi kalabalık mitingler düzenliyor.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADAN KALDIRILDI

Başbakan Narendra Modi’nin Hindistan Halk Partisi’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda, Telangana eyaletinde düzenlenen mitinge katılan yüzlerce insanın maske takmadığı ve sosyal mesafe kurallarına uymadığı kaydedildi. Sosyal medyadan gelen tepkilerin ardından, miting fotoğrafları Twitter hesabından kaldırıldı.

ÖLÜ SAYISI 200 BİNİ AŞTI

Hindistan’da son 24 saat içinde Covid-19 nedeniyle 3 bin 293 kişi öldü. Toplam ölü sayısı 201 bin 187’ye yükseldi.

Geçtiğimiz haftalarda vaka sayılarının üst üste ‘rekor’ düzeye ulaştığı ülkede, yine vaka sayılarında rekor artış tespit edildi. 360 bin 960 yeni vakanın kaydedilmesiyle, toplam sayı 18 milyona dayandı.

Hindistan'da vaka sayısı 18 milyona dayanınca ölüler otoparklarda yakılmaya başlandı

KREMATORYUMLAR ÖNÜNDE SAATLER SÜREN SIRA

Sağlık sisteminin çöküşün eşiğine geldiği, hastanelerin yatak ve tıbbi oksijen yetersizliği nedeniyle hastaları geri çevirdiği Hindistan’da krematoryumlarda da kapasite aşılmış durumda.

Başkent Yeni Delhi’de, ölüler geçici olarak park ve otoparklarda inşa edilen merkezlerde yakılırken, bu alanlara girişlerde cesetleri taşıyan araçların saatlerce sıra beklediği görüldü.

Hindistan'da vaka sayısı 18 milyona dayanınca ölüler otoparklarda yakılmaya başlandı

AŞI KUYRUĞUNDA SOSYAL MESAFE YOK

Mumbai de dahil olmak üzere, birçok kentte aşı merkezleri önünde metrelerce uzanan kuyruklar oluştu. İnsanların, Covid-19 aşısı yaptırmak için saatlerce beklediği kuyruklarda da sosyal mesafe tedbirlerine uyulmadığı kaydedildi.

Hindistan’da vaka sayısı 18 milyona dayanınca ölüler otoparklarda yakılmaya başlandı

Yorumlar kapalı.