Hindistan’da “yağmur tanrısı için” belediye başkanını çamura buladılar

Hindistan'da sıcaklarla boğuşan halkın, "yağmur tanrısını memnun edebilmek için" yetkililere çamur banyosu yaptırdığı görüntüler kameralara yansıdı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vatandaşlar yağmur tanrısını memnun etmek için çamur banyosu yapılmasının Hindistan’da eski bir gelenek olduğu belirtti.

Uttar Pradeş eyaletindeki Maharajganj bölgesinde yer alan Pipardeura’da kadınlardan oluşan bir grup, çarşamba günü iki siyasetçiye çamur banyosu yaptırdı.

Çamur banyosunda iktidardaki Hindistan Halk Partisi’nden Uttar Pradeş meclis üyesi Jaimangal Kanoija ve Maharajganj Belediye Meclisi Başkanı Krishna Gopal Jaiswal yer aldı.

Hint haber ajansı Press Trust of India’nın aktardığına göre gruptaki kadınlardan Munni Devi, bunun geleneksel bir ritüel olduğunu söyledi.

Devi, halk arasında “Kal Kalouti” olarak da bilinen bu ritüelde, yağmur tanrısı Indra’yı memnun etmek için şehrin başındaki yetkiliye ve çocuklara çamur banyosu yaptırdıklarını belirtti.

Kanoija, bölgedeki sıcak hava dalgasının halkı olumsuz etkilediğini belirterek, “Halk bu havada sorun yaşıyor, ekinler kuruyor. Bu eski inançlara dayanan bir ritüel, biz de bir parçası olmak istedik” dedi.

Jaiswal de çamur banyosuna katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Hinduizm inancının en eski figürlerinden Indra çoğunlukla hava olaylarıyla ilişkilendirilirken, savaş tanrısı olarak da kabul ediliyor.

Hindistan’da “yağmur tanrısı için” belediye başkanını çamura buladılar

Yorumlar kapalı.