Horlamayı engelleyen akıllı yastık “evlilikleri kurtaracak”

Yapay zekâ teknolojisinden yardım alan bir firma, horlamayı engellen yastık üretti. İddiaya göre bu hareketli yastık, kullanıcıların neredeyse tamamının daha az horlamasını sağladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Parlayan ışık, aşırı sıcak ya da soğuk hava, gürültülü ortam. Kişilerin sağlıklı uykusunu engelleyen çok sayıda faktör var. Onlardan biri de şüphesiz ki horlama sesi. Bilim insanları bu sesin önüne geçecek bir icatta bulundu. Horlama sesini engelleyecek yastık yapıldı.

Horlamayı engelleyen akıllı yastık "evlilikleri kurtaracak"

Buluşa imza atan firma, evlilikleri kurtaracak icat yaptıkları iddiasında. Çünkü motion pillow yani “hareketli yastık” adını alan girişim sayesinde, yastığı kullananlar yüzde 93,7 oranında daha az horladı.

Yastık, yapay zekadan yardım alıyor. Kullanıcıların horlama sesini algılayan yastık, hassas ölçüm yapıyor. Uyku süreci boyunca sesleri azaltan yastık, şişerek ya da sönerek uyuyanların başını doğru pozisyona getiriyor.

Şirket, horlama sesi için metal müziğe atıfla “burun metali” tanımını kullanırken, yastıkla bunun önüne geçileceğini vurguladı. Akıllı yastık, 2023 Tüketici Teknolojisi Derneği İnovasyon Ödülleri’nde Onur Ödülü’ne layık görüldü.

Horlamayı engelleyen akıllı yastık “evlilikleri kurtaracak”

Yorumlar kapalı.