Hoşçakal nasıl yazılır? Hoşça kal ayrı mı, birleşik mi yazılır? Hoşçakal kelimesinin TDK yazılışı

Gündelik hayatta sıkça kullanılan hoşçakal kelimesi doğru yazımı Türk Dil kurumuna göre belirlenmektedir. En merak edilen kelimelerin arasında yer alan hoşça kal nasıl yazılıyor? Hoşçakal kelimesi birleşik mi yazılır, ayrı mı yazılır? İşte en merak edilen hoşçakal kelimesinin TDK yazılışı...

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TDK’ya göre hoşçakal kelimesinin bitişik veya ayrı yazılması gerektiği kurallar çerçevesinde belirlendikten sonra doğru kabul edilmektedir.

TDK’ya göre bu Kelimenin doğru yazılışını öğrenebilir ve farklı yerlerde kullanabilirsiniz. Peki, hoşçakal nasıl yazılır? Hoş cakal TDK yazımı ayrı mı, bitişik mi? Hoşca kal kelimesinin doğru yazılışı hakkında bilinmesi gerekenler…

Hoşça kal ne demektir?

Bir veda sözü olarak kullanılmaktadır.

Hoşça Kal TDK’ya Göre Doğru Yazılışı

Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin doğru yazımı ‘hoşça kal’ biçiminde ele alınmaktadır. Günlük hayatta hoşça kal kelimesinin sık kullanılması ve söyleniş bakımından değerlendirilerek yazılması yazım yanlışlarına sebep olmaktadır.

Hoşça kal kelimesi ayrı yazılması uygun görülen bir kelimedir. Kullanımdan kaynaklanan bitişik yazma durumları yazım hatası olarak kabul edilmektedir.

Hoşça kal (doğru)
Hoş cakal (yanlış)
Hoşca kal (yanlış)

Hoşça Kal Kelimesinin Cümle İçerisinde Örnekleri

‘’Bir hoşça kal bile demedi.’’

‘’Yarın erkenden yola çıkacağım, hoşça kalın’

Hoşçakal nasıl yazılır? Hoşça kal ayrı mı, birleşik mi yazılır? Hoşçakal kelimesinin TDK yazılışı

Yorumlar kapalı.