İktidara yakın gazeteciler, çocuk gelin skandalında geri adım attı: Yeni öğrendiklerim yenilir yutulur değil

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızının 6 yaşında evlendirilmesinin ortaya çıkması kamuoyunda infial yaratırken; olayın gerçek olmadığını savunan veya olaya tepki gösterenleri hedef alan iktidara yakın bazı gazeteciler geri adım attı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Gümüşşel, anne F.G. ve imam nikâhıyla evlendirildiği K.İ. hakkında, “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan dava açıldı.

T24’ün aktardığına göre; Yaşanan gelişmeler sonrası istismara tepkiler sürerken, iktidara yakın bazı gazeteciler tavır değiştirdi.

SELMANOĞLU: ÖZÜR DİLERİM

İktidara yakın konuşmalarıyla tanınan Diriliş Postası köşe yazarı Tuğrul Selmanoğlu, 6 yaşında dini nikâhla evlendirilen, 16 yaşında düğünü yapılan H.K.G ile Kadir İstekli’nin fotoğrafını paylaşarak, alaycı bir şekilde H.K.G’nin 6 yaşında olmadığını yazmıştı.

İktidara yakın gazeteciler, çocuk gelin skandalında geri adım attı: Yeni öğrendiklerim yenilir yutulur değil

Selmanoğlu, “Ailenin yakın çevresinden aldığım bilgi, 6 yaşındaki kızın evlendirilmesi iddiası ile gündeme gelen aile, sol basının lanse ettiği gibi İsmailağa cemaatinden değil, aksine aile 6’lı masada oturan bir partinin destekçisi olduğu için cemaat ile arasına uzun zamandır mesafe koymuş” paylaşımını da yapmıştı.

Selmanoğlu, daha sonra yaptığı paylaşımında ise özür dilerken, savcılıktaki ses kaydının dökümünü okuduğunu belirterek, “Türk adaleti bu mevzunun aslını ortaya çıkaracaktır” diye yazdı. Devlete güvendiğini belirten Selmanoğlu, “Bu ses kaydı sol basının veya İslam düşmanları tarafından paylaşılan bir kayıt değil. Ben devletime güveniyorum” dedi.

TAHA HÜSEYİN KARAGÖZ: ÖĞRENDİĞİM ŞEYLER YENİLİR GİBİ DEĞİL

Yeni Şafak gazetesinden Taha Hüseyin Karagöz de, istismara tepki gösterenlerin “derdinin çocuk olmadığını” savunmuş, olayı reddeden aile bireylerinin açıklamalarını sosyal medya hesaplarında paylaşmıştı.

Karagöz, yaptığı son paylaşımda ise, “Yargıyı etkilemek amacım değil elbet. Ama yeni öğrendiğim şeyler yenilir gibi değil. Allah belanızı demekten başka bir şey diyemiyorum. Umarım kısa zamanda adalet yerini bulur” diye yazdı.

MERT ARMAĞAN: GÖZÜME UYKU GİRMİYOR

Kanal Türkiye isimli YouTube kanalıyla tanınan ve iktidarı destekleyici konuşmaları ile bilinen Mert Armağan da, “Meselenin çocuk olmadığını, din düşmanlarının güzelim cemaati saldırıp lekemeye çalıştıklarını” öne sürmüştü. Armağan, bir başka paylaşımında masum bir insana iftira atılmış olabileceğini savunmuş, olayın henüz ispatlanmadığını dile getirmişti.

Armağan, son paylaşımda da mahkemenin erkene alınıp karar vermesi gerektiğini söyledi. Armağan, “İftiraysa da değilse de facia. Gözüme uyku girmiyor. 6 yaşında bir çocuğa böyle bir şey yapıldığını düşünmek dahi istemiyorum” diye yazdı.

İktidara yakın gazeteciler, çocuk gelin skandalında geri adım attı: Yeni öğrendiklerim yenilir yutulur değil

Yorumlar kapalı.