İlkay Gündoğan formasını Ollier hastalığına yakalanan Dilara için açık artırmaya çıkardı

Manchester City'de oynayan İlkay Gündoğan, maçta giydiği formasını Ollier hastalığına yakalanan 8 yaşındaki Dilara Abanoğlu'nun tedavisi için açık artırmaya çıkardı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Twitter’da yaptığı paylaşımla açık artırmayı başlattığını duyuran İlkay, “Hayat kurtaran ameliyatı mümkün kılalım.” ifadelerini kullandı.

Dilara Abanoğlu, 100 bin kişide bir görülen Ollier hastalığı tedavisi görüyor. Almanya’da yaşayan Dilara’nın bacağı, sol dizinde bulunan tümörün ilerlemesi halinde kesilme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir.

Dilara’nın bacağının kurtarılabilmesi için açık artırma başlatan İlkay Gündoğan, takımının Borussia Dortmund ile oynadığı Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında giydiği imzalı ve yırtık formasının tüm gelirini kampanya için kullanacak.

Dünyada sayılı merkezde yapılan tedavi için Dilara’nın ailesi geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelmişti.

Ollier hastalığı nedir?

Ollier hastalığı, çoklu enkondrosma ile karakterize iskelet düzensizliğidir. Kemiğin içinde gelişen kıkırdakların iyi huylu (nonkanserize) büyümesidir. Bu büyüme iskelet şekil bozukluğuna, uzuv farklılığına ve kırılmasına yol açar. Enkondroma ilk olarak uzuv kemiklerinde özellikle el ve ayak kemiklerinde ortaya çıkar. Büyümenin olduğu kemik sonlarına yakın gelişmeye meyillidir.

Belirtileri genellikle hayatın ilk 10 yılında ortaya çıkar. Hastalığın sebebi tam olarak anlaşılamamıştır. Çoğu insanlarda sebebi IDH1 ve IDH2 genlerindeki somatik mutasyonla bağlandırılır. Hastalık tipik olarak kalıtımsal değildir.

Tedavisi çoğu vakada ölçülüdür lakin komplikasyonun (patolojik kırıklar, büyüme yetersizliği, kötü huyluya dönüşümü) ortaya çıktığı vakalarda ameliyat gerektirebilir.

İlkay Gündoğan formasını Ollier hastalığına yakalanan Dilara için açık artırmaya çıkardı

Yorumlar kapalı.